Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

LMP: Ne lehessen tanár, orvos vagy edző az erőszaktevő

2016. május 11. 16:27

Ellenzéki pártok nyilatkoztak szerdán a Kiss László-ügy szerdai fejleményeinek apropóján. A Demokratikus Koalíció (DK) egy nyilvános adatbázis létrehozását szorgalmazza a szexuális bűnözőkről, az LMP pedig megtiltaná nekik, hogy orvosnak, edzőnek és tanárnak tanulhassanak.

2016. május 11. 16:27

Határozati javaslatban kérte fel a kormányt a DK egy nyilvános adatbázis létrehozására, amelyből ellenőrizhető lenne a szülők számára, hogy a gyerekükkel kapcsolatban álló személyek követtek-e el szexuális bűncselekményt – írja a hvg.hu. A párt szerint a Kiss László-ügyből nyilvánvalóvá vált, hogy a szexuális bűncselekmények elkövetői később is dolgozhatnak gyakorlatilag bárhol. A DK korábban egy bizottság felállítását is javasolta, amely a fiatalkorú sportolók elleni bántalmazásokat vizsgálná.

Az LMP pedig törvénymódosításokkal tiltaná meg a szexuális bűncselekményekért elítéltek számára, hogy gyermekekkel foglalkozzanak – írja az ATV. Sem orvos, sem sportedző, sem pedagógus, sem gyermekgondozó ne lehessen olyan személy az LMP három törvénymódosító javaslata szerint, aki szexuális bűncselekményt követett el. Az egyik javaslat szerint akkor is tiltsák el az ilyen személyeket a gyermekekkel való foglalkozástól, ha felnőtt korúval szemben követte el a bűncselekményt.

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2016. május 12. 01:35
Akkor viszont szemkilövetőből se pártelnök.
brekker
2016. május 11. 22:49
A liberálisok lassan eljutnak oda, hogy a sharia törvényt vezetik be fokozatossággal. Nem egyszerre vágják le, hanem szeletelve.
brekker
2016. május 11. 22:33
A komcsiknak mindig is a mániájuk volt az adatbázis és a megfigyelés, amibe előbb-utóbb mindenki bekerül, és amit senki sem tud elkerülni.
ptrfarkas43
2016. május 11. 20:10
Akkor most mi lesz, szegény megtévedt agysebészekkel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!