Kovács Zoltán: Honnan tudja Brüsszel, ki a roma?

2016. május 27. 10:40

Származás alapján nem nyilvántarthatóak a gyerekek, így kérdéses, honnan tudja Brüsszel, melyik gyermek roma és melyik nem – nyilatkozta Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken az M1 műsorában. A politikus szerint az EU Magyarországon hajtotta végre a legkövetkezetesebben az integrációs stratégiát.

2016. május 27. 10:40

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az Európai Bizottság egyetlen fejleményt sem vett figyelembe, mielőtt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt. A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta, Magyarországon hajtották végre a legkövetkezetesebben az integrációs stratégiát, és ennek eredményei már láthatóak voltak.

Megjegyezte, nem tarthatja nyilván Magyarország a gyermekeket származás alapján, ezért érdekes kérdés, hogy Brüsszel honnan tudja, ki milyen származású. A menekültválsággal kapcsolatban Kovács Zoltán azt mondta, a dublini egyezményt tavaly egyes országok következetesen nem tartották be, emiatt Magyarországot, amely elkezdte az ide érkező emberek azonosítását, nem lehet megbüntetni. Hozzátette: egyre több ember gyűlik össze a „dublini listán”, amelyen azok szerepelnek, akik nem jogosultak menedékjogra.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TonyKann
2016. május 27. 17:36
Ezzel azért nem kellene viccelődni. Mo-on Spiegel Online International szerint (2014/1/7) 750 ezer roma él. A Roma Inclusion Index 2015 szerint nem igazán ideális körülmények között. Alapvető probléma a munkanélküliség, alul iskolázottság, s 70%-ban csak roma környezetben tudják elképzelni életüket. Ahogy elnézem az 1-3% felső végzettségű is inkább kiszakadni akar, s nem a probléma megoldását tartja életcéljának. A roma gyerekek oktatása különös figyelmet érdemel, de ide hozzáértő pedagógusok kellenek, s megérdemelnének már csak a felzárkózás miatt is bőkezűbb ösztöndíjakat/támogatásokat. Persze aki nem akar magán segíteni azzal nehéz mit tenni.
BőröndÖdön
2016. május 27. 14:57
Cinikus képmutatásból jeles.
Kanóc
2016. május 27. 13:59
Brüsszelt hol lehet feljelenteni cigányozásért?
realista
2016. május 27. 11:52
Ha a származás nem tartható nyilván, akkor meg kell szüntetni az Országos Roma Önkormányzatot, Lungo Dromot stb, fel kell függeszteni a cigányok támogatását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!