Jobbik: Csak optikai tuning volt a Széll Kálmán tér felújítása

2016. május 13. 11:34

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Jobbik a Széll Kálmán tér ügyében, ugyanis a ráfordított összegből jelentősen javíthatták volna a környék lakóinak életminőségét például a villamosok föld alá vezetésével, de csak az „optikai tuning” valósult meg – nyilatkozta Tokody Marcell jobbikos képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

2016. május 13. 11:34

A Jobbik feljelentést tesz közbeszerzést korlátozó megállapodás, hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt a Széll Kálmán tér felújítása ügyében ismeretlen tettes ellen – jelentette ki az ellenzéki párt fővárosi képviselője pénteken sajtótájékoztatón.

Tokody Marcell felrótta, hogy a tér felújítására fordított 5,3 milliárd forintból csak „optikai tuning” valósult meg, és nem javultak a közlekedés feltételei. Úgy vélekedett: ennyi pénzből a föld alá lehetett volna vezetni a téren áthaladó villamos vonalakat, ami érdemben javította volna a környéken járók életminőségét.

A politikus példaként említtette, hogy a térre felállított óra 18 millió forintba került, egyetlen növénykazetta talajcseréjére 3,4 millió forintot költöttek, 2,4 millió forint volt egy diszpécserpult elbontása. A burkolást Tokody Marcell szerint tízszeres áron végezték.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. május 17. 23:19
ha már drága volt, legalább praktikusabb lett volna. De nem. fel lett újítva, oszt jó napot. Városrendezési és közlekedési szempontból nem javult jelentősen a helyzet, csak a térkőmániás betondzsungel valósult meg. Majd a 40 fokos nyárban menjél oda. Nincs egy fa és árnyék.
korona
2016. május 15. 07:47
Sajnos IGAZUK VAN. Bőségesen túlárazva csináltattak mindent. Sokan meggazdagodtak a Fideszből. A tér, tér maradt minden akadályával együtt.
katus
2016. május 13. 17:34
https://www.youtube.com/watch?v=q6MU-1rmq4g
katus
2016. május 13. 17:33
https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/bayermellkasigfelhuzottnadragban.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!