Fidesz: Tele van offshore ügyekkel az ellenzék

2016. május 30. 15:17

A fideszes Bánki Erik szerint az ellenzék tele van offshore ügyekkel, szerinte a legtöbb ellenzéki párt már lebukott az elmúlt időszakban. Szerinte a Fidesz mindezzel szemben 2010-ben megkezdte az offshore cégekkel szembeni küzdelmet.

2016. május 30. 15:17

A Fidesz szerint az ellenzék tele van offshore ügyekkel, és éppen azok kezdeményeztek parlamenti vitanapot erről a jelenségről, akikről hétről hétre derülnek ki újabb információk.

Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ellenzéki kezdeményezésű, az offshore-ellenes fellépéshez szükséges intézkedésekről szóló hétfő délutáni országgyűlési vitanap előtt tartott sajtótájékoztatót. „Lebukott már az MSZP, a DK, a Jobbik, és most kiderült, hogy az Együtt körül is újabb offshore-botrány van, hiszen az Együtt egyik legnagyobb támogatója éppen panamai bejegyzett székhellyel rendelkezik” – mondta a kormánypárti képviselő.

Szavai szerint a baloldal mindegyik korábbi miniszterelnöke érintett volt offshore ügyekben. Medgyessy Péterrel kapcsolatban az Alstom-pénzeket említette a politikus, Gyurcsány Ferenc esetében azt mondta, „a mai napig nem tudjuk, hogy az Altus Luxemburg cég alapító tőkéjét miből és hogyan juttatta el Luxemburgba”, és – tette hozzá – Bajnai Gordon is egy offshore cég vezetője, egy ciprusi cég igazgatója volt.

Bánki Erik szólt arról is, hogy Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes szintén „lebukott” azzal, hogy „külföldi számlán tart illegális pénzeket”„aztán az MSZP pénztárnoka, Boldvai László következett a sorban”, és „az MSZP bankára, Erős János is offshore cégeket tulajdonolt”.

A Jobbik ugyancsak érintett offshore ügyekben - folytatta -, hónapok óta nem válaszolnak arra, hogy európai parlamenti képviselőjük, Kovács Béla milyen pénzeket mozgatott. Most pedig egy újabb offshore-botrány van körülöttük, „Vona Gábor pártelnök környezetében vannak olyan támogatók, akik egy Panda nevű cégen keresztül dominikai adóparadicsomban parkoltattak pénzeket, és onnan irányították át őket Magyarországra” – mondta.

A Fidesz mindezzel szemben 2010-ben megkezdte az offshore cégekkel szembeni küzdelmet – közölte. Példaként hozta, hogy az alaptörvényben rögzítették: az állam ismeretlen hátterű cégekkel nem köthet semmilyen szerződést a magyar nemzeti vagyon átruházásáról, működtetéséről. Ilyen cégek költségvetési támogatást sem kaphatnak.

Beszélt a gazdaság fehérítése érdekében hozott kormányzati intézkedésekről is, kiemelve a kedvező adózási feltételeket – ezzel kapcsolatban megemlítve az szja-kulcs 2018-ig egy számjegyűre csökkentésére vonatkozó tervet –, valamint az online pénztárgépek bevezetését és a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzését.

Bánki Erik reméli, hogy egységes európai álláspont is lesz a kérdésben, ám nincs meggyőződve az Európai Bizottság elkötelezettségéről, mert a testület elnöke, Jean-Claude Juncker éppen egy offshore paradicsomnak számító ország, Luxemburg miniszterelnöke volt.

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. május 31. 14:10
Ezeknek (mármint orbilőrincéknek) tényleg minden a pofájukra fér!
Tintamin
2016. május 31. 09:32
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Na elmentek ti a büdös picsába!!! Ment a simorozás-offshore-ozás, mostmeg nyakig ültök a pöcegödörben, és ordítoztok, hogy "de mások is szarosak"? Tényleg ilyen vállalhatatlanul suttyó kormányunk van????? Tényleg ezeket akartuk a hatalomba? Van, aki még elhisz bármit is ezeknek a tolvaj senkiháziknak?
csuka
2016. május 31. 08:26
GYILKOS cigány kormány: http://alfahir.hu/dontott_a_kormany_maradnak_a_mergek CSAK A FIDESZ/DSZ HAZAÁRULÓ, ÜGYNÖK MAFFIA !
katus
2016. május 30. 20:15
Keresés RssFacebookHírlevélCímkék 2016. 05. 30. 16:59 JOBBIK FIDESZ OFFSHORE RÁGALMAZÁS A FIDESZ KÉPTELEN LESZÁLLNI A JOBBIKOS KAMU OFFSHORE-BICIKLIRŐL Ma Bánki Erik offshorozott egy sort a Jobbik kapcsán. Állításait bíróság előtt kell majd bizonyítania. A parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt állította: "Vona Gábor pártelnök környezetében vannak olyan támogatók, akik egy Panda nevű cégen keresztül dominikai adóparadicsomban parkoltattak pénzeket, és onnan irányították át őket Magyarországra". A Jobbik közleményében visszautasítja a vádakat, hozzátéve: "erre még a gátlástalan habonyi média sem vetemedett". A "rágalmak" miatt jogi úton vesznek elégtételt. A kormánypárt kitartása egyébként a maga bizarr módján már-már tiszteletre méltó. Az után sem szállnak le a jobbikos kamuoffshore-bicikliről, hogy Halász János pénteken csúnyán árokba borult a cangával. A fideszes szóvivő sajtótájékoztatójára Forrai Richárd, az Iránytű Intézet offshorozással megvádolt vezetője látogatott el szembesítésre. Ám a politikus hátat fordítva az üzletembernek, inkább a menekülést választotta. https://www.youtube.com/watch?v=KZurRSTSvK4 A bíróságról Bánki Eriknek nem lesz olyan könnyű elmenekülnie, mint a múlt héten Halász Jánosnak - jegyzi meg közleményében a Jobbik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!