Kiterjesztené az április 20-i sztrájkot a Pedagógusok Szakszervezete

2016. április 14. 10:36

A Pedagógusok Szakszervezete azt szeretné, ha április 20-án délben öt percre az egész országban leállna az élet. Ennek szervezését már meg is kezdték.

2016. április 14. 10:36

Az egész napos országos pedagógussztrájk mellett a pedagógusok sztrájkbizottsága azt kezdeményezi, hogy április 20-án délben öt percre országszerte „álljon le az élet” – jelentette be Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Az érdekvédő elmondta, ennek szervezését megkezdték. Azt kérik, hogy ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Ezzel azt szeretnék üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban – fogalmazott Galló Istvánné. 

A szakszervezeti vezető rendkívül gorombának nevezte a kormány magatartását a még elégséges szolgáltatásokkal összefüggésben. Szerinte a kormány visszaél a hatalmával, amikor megpróbálja lehetetlenné tenni a sztrájkot. Megerősítette: április 20-án valamennyi iskolában biztosítják a gyermekek felügyeletét, az étkezést.

Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke jelezte: erre a napra szintén munkabeszüntetést hirdetnek.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2016. április 14. 19:37
Oké, délbe elmegyek nagy-wécézni a kedvetekért. nagyjából ennyit értek.
Django
2016. április 14. 17:24
Facebookon már közel 700-an csatlakoztak a megmozduláshoz. Kezdhet félni a kormány.
Héja
2016. április 14. 16:22
Pukli már hörgött ilyesmit. Nem állt le az élet. Most sem fog. Ennyi.
kjkj945
2016. április 14. 15:06
""Az egész napos országos pedagógussztrájk mellett a pedagógusok sztrájkbizottsága azt kezdeményezi, hogy április 20-án délben öt percre országszerte „álljon le az élet” – "" Kevés!!! 2016. június 15. (szerda): utolsó tanítási napig álljon le az élet!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!