Nem kapja vissza földjeit a kishantosi biogazdaság

2016. március 02. 09:31

Megszületett az elsőfokú ítélet a kishantosi biogazdaság ügyében, amelynek értelmében a Nemzeti Földalap pályázatai jogszerűek voltak. A Földművelésügyi Minisztérium szerint az állam nem vett el senkitől semmit, a pereskedés azonban várhatóan folytatódni fog másodfokon.

2016. március 02. 09:31

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ 25 éve művelt földjeit a Nemzeti Földalap másoknak ítélte. A pályázat eredménye ellen a Greenpeace és a gazdaság aktivistái több alkalommal is tüntettek, valamint keresetet nyújtottak be, amelyben a Nemzeti Földalap pályázatainak jogszerűségét vitatták.

Az elsőfokú ítélet most született meg, amelyben elutasították a keresetet. Az ítéletet Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár úgy kommentálta, hogy „az állam nem vett el senkitől semmit”. A kishantosi biogazdaság azonban fellebbez, tehát folytatódik a procedúra — tudósítja az RTL Klub.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2016. március 03. 08:37
milyen érdekes döntés. Be kellett volna lépni a fidess be, magukra vessenek.
Anti Komcsi
2016. március 02. 20:31
Helyes döntés, győzött az igazság.
kjkj945
2016. március 02. 18:36
Most kéne abbahagyni!!! Uncsi!
szamarhegy
2016. március 02. 18:24
Tehát direkt állami cél volt, hogy egy intenzív, (magas élő munkaerőszükségletű)gazdálkodást folytató, a termékeit (nagyüzemi gabona termesztéshez képest) 200%-on eladó gazdaság helyett egy (nemzetgazdasági szinten) fele olyan értéket előállító, nagyüzemi, kevés élő munkaerőt igénylő gazdálkodás alakuljon ki ezeken a földeken?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!