MNB-ösztöndíjakat kaptak a Corvinus hallgatói

2016. március 23. 14:11

Második alkalommal vehették át a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói a Magyar Nemzeti Bank ösztöndíjainak megszerzését tanúsító okleveleket Budapesten, a jegybank központi épületében.

2016. március 23. 14:11

Újabb állomásához érkezett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) együttműködése, szerdán második alkalommal vehették át az egyetem hallgatói az ösztöndíjak megszerzését tanúsító okleveleket Budapesten, a jegybank központi épületében. Az együttműködés keretében az MNB az ország gazdasági és pénzügyi versenyképességének hosszú távú javítása érdekében támogatja a minőségi közgazdasági oktatást és kutatást. A megállapodás részletesen leírja, hogy milyen feltételek mellett használható fel a 2015/2016-os tanévben az együttműködési programok megvalósítására szánt 200 millió forint.

A MNB által adott támogatás egy részét négy ösztöndíjra fordítja az egyetem, köztük az önköltséges hallgatók támogatására. A jegybank támogatja a kiváló tanulókat, a PhD-zőket, illetve a kutatásban résztvevő tanulókat. Az ösztöndíjakat a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés alapszak, az alkalmazott közgazdaságtan alapszak, a közgazdasági elemző mesterszak, a biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak, a regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak, a közgazdaságtani doktori iskola hallgatói kaphatják meg.

A tavalyi pályázat eredményeképpen 54 hallgató kiválósági, 32 önköltséges, 8 kutatási kiválósági, kettő pedig önköltséges PhD ösztöndíjban részesült a 2015/2016-os tanév első félévében.

Széleskörű az együttműködés

Az MNB és az egyetem közös megállapodása az ösztöndíj-rendszer mellett több más programot is tartalmaz, így jött létre az egyetemen az MNB Tanszék, amelynek gondozásában zajlik a gazdasági kormányzás című tantárgy oktatása. A közgazdaságtudományi karon létrejött a jegybanki elemző specializáció, amelynek oktatása 2016 szeptemberében kezdődik. A tervek között szerepel egy önálló monetáris jegybanki közgazdász mesterszak létesítése és akkreditáltatása, amely a Deutsche Bundesbank egyetemének (Bundesbank Hochschule) mintáját alapul véve egy korszerű és rendhagyó szakkal bővítené a magyar közgazdasági képzést.

Az MNB együttműködik a BCE társadalomtudományi karával is, ahol létrehozták a gazdaságföldrajzi, geoökonómiai és fenntartható fejlődés intézetet.

Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: az elmúlt 50 év története azt mutatja, hogy azok az országok tudtak sikeresen felzárkózni a világ fejlett régióihoz, amelyek jelentős összegeket fordítottak a felsőfokú képzésre.

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2016. március 23. 20:02
minden ösztöndíjhoz mindig és mindenütt oklevél jár ???
madarasi.abel
2016. március 23. 20:02
"Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: az elmúlt 50 év története azt mutatja, hogy azok az országok tudtak sikeresen felzárkózni a világ fejlett régióihoz, amelyek jelentős összegeket fordítottak a felsőfokú képzésre." Lol. Tehát maradunk a béka valaga alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik