Bakondi: A terroristasejt felszámolása után már nem indokolt a magas készültség

2016. március 30. 05:48

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az állami hírtévében elmondta: mivel a különböző országokban végrehajtott akciók során felszámolták azt a terroristasejtet amelyhez vélhetőleg a párizsi és a brüsszeli támadások is köthetők, ezért már nem indokolt, hogy Magyarországon kettes terrorkészültség legyen.

2016. március 30. 05:48

Felszámolták azt a terroristasejtet, amelyhez a brüsszeli merényletek köthetők, így nem volt indoka, hogy Magyarország fenntartsa a kettes terrorkészültségi fokozatot – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedd este az M1 aktuális csatornán. Bakondi György, akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy a belügyminiszter módosította a magyarországi terrorkészültségi fokozatot, arról beszélt: tart a kiterjedt, nagy nyomozás a brüsszeli merényletek ügyében, és nemcsak Belgiumban, hanem Hollandiában, Franciaországban, Németországban és Olaszországban is fogtak el a támadásokhoz köthető embereket. Így – fejtette ki – a rendőri erők a titkosszolgálatok közreműködésével felszámolták azt a terroristasejtet, amelyhez „vélhetőleg a párizsi és a brüsszeli támadások is köthetők”. Elfogták, vagy tűzharcban lelőtték annak tagjait – tette hozzá.

Közölte: jelenleg tisztán látható, hogy ez a sejt miként épül fel, kik voltak a meghatározó tagjai, milyen információk és logisztika segítette őket, hogyan érkeztek Európába az egyes terroristák, ezért nem volt indoka, hogy fenntartsák a magas, kettes terrorkészültségi fokozatot.

Egy hétig volt magas készültség

Pintér Sándor belügyminiszter kedden 13 órától módosította a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot, jelenleg a hármas (közepes) fokozat van érvényben – közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel. Magyarországon a brüsszeli merényletek előtt, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel összefüggésben a hármas készültség volt érvényben, ezt emelték kettes fokozatra múlt kedden, a brüsszeli terrortámadásokat követően.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. március 30. 09:53
"Az Iszlám Állam megfenyegette Magyarországot 5 perce Magyarország Iszlám Állam terror fenyegetés Az Iszlám Állam állítja, Magyarország sincs biztonságban/Fotó: Northfoto Az Iszlám Állam állítja, Magyarország sincs biztonságban/Fotó: Northfoto [Megosztás] [Gombostű] Blikk-információ Az Iszlám Állam terroristái ezúttal a közösségi médiát használták, hogy tudassák a nagy Nyugattal, hogy a brüsszeli támadás még csak a kezdet volt. Sokkal több célpont várat még magára Európában és az USA-ban is. Hirdetés Az üzenetet az Iszlám Állam médiavállalata, az Al-Wafa közölte, amely halálos előrejelzéseket is tartalmazott. Állításuk szerint az Amerikai Egyesült Államok a következő, mivel nem tűrik a megaláztatást és nem fogják elfelejteni a megtorlást."
rebelgirl
2016. március 30. 09:37
Hát én nem tudom, de épp most olvastam egy cikket a Washington Times-ban, idézem: Ma Brüsszel és a repterei, holnap Portugália és Magyarország. http://www.washingtontimes.com/news/2016/mar/29/isis-social-media-warning-more-attacks-will-target/#disqus_thread Persze azt írják, hogy ez nem konkrét, csak fenyegetnek, hogy senki ne érezze magát biztonságban Európában, de szerintem indokolt lenne valamilyen fokozatú készültség fenntartása.
Anti Komcsi
2016. március 30. 08:49
Most már csak a hazai terrorsejteket kellene felszámolni, mint az Ávós Puklit és léhűtő csapatát.
Anti Komcsi
2016. március 30. 08:47
Példàsan reagáltak a kihívásra és megtették azt amit vészhelyzetben kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!