Átfogó népesedéspolitikát sürget a Jobbik

2016. március 09. 14:14

További népesedéspolitikai lépések szükségességét hangoztatta Novák Előd a Jobbik alelnöke. Az ellenzéki politikus támogathatónak minősítette a kormány eddigi intézkedéseit, de számos javaslata volt ezen túl, többek között a főállású anyaság és a lombikprogram támogatása, valamint az úgynevezett szülői életjáradék bevezetése.

2016. március 09. 14:14

Átfogó népesedéspolitikai lépéseket sürget a Jobbik, amely egyebek mellett áfacsökkentést, inflációkövető családtámogatást és szülői életjáradékot javasol. Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján bírálta a Fideszt, mert leszavazta a gazdasági bizottságban a Jobbik javaslatát az alapvető élelmiszerek, a gyermekneveléshez szükséges cikkek, valamint a baromfihús és az édesvízi halak áfájának csökkentéséről.

Támogathatónak minősítette a kormány családpolitikai lépéseit, szerinte ugyanakkor a népességfogyás ütemének növekedése miatt ennél komolyabb népesedéspolitikai lépéseket kellene tenni.

Közölte: a Jobbik az áfacsökkentésen túl fontosnak tartja az első gyermekek születésének nagyobb támogatását, a nagycsaládos kedvezmények kiterjesztését a kétgyerekes családokra, a főállású anyaság támogatásának kibővítését, a bölcsődei gondozási díj eltörlését, a kiszámítható, inflációkövető családtámogatási rendszer megteremtését, valamint a lombikprogram fokozottabb támogatását, a családbarát felsőoktatás kialakítását és a demográfiai földprogram megvalósítását. Emellett a Jobbik szülői életjáradékot vezetne be: a gyerekek személyi jövedelemadójából automatikusan támogatnák a szülőket – mondta.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béres Ferenc
2016. március 10. 19:43
Elolvasva a kommenteket elég szörnyűnek találom, hogy nektek semmi sem felel meg. Bármit csinálna Novák Előd azon is találnátok kivetni valót, holott biztos vagyok benne, hogy legbelül ti is tudjátok , hogy a a magyarok léte a tét jelen esetben.
Béres Ferenc
2016. március 10. 19:33
Kedves Mich! Tisztábban van a náci szó jelentésével? Szerintem nem, komoly történelmi hiányosságai vannak, de én szívesen leírom Önnek. náci --> aki a német párt tagja, ebből következőleg a Jobbik nem lehet náci párt!
hunnia
2016. március 09. 17:40
A vicces hogy a katolikus és görög katolikus egyház is, melyiknek Novák a tagja, elitéli a lombik baba programot. Így ha nem is tiltanám, de nem adnék neki kormény támogatást.
komondor
2016. március 09. 15:49
Reszkessetek szegények,orbán anyja újra terhes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!