A budai Várban helyezik el Habsburg Ottó hagyatékát

2016. március 10. 21:53

Habsburg Ottó hagyatékának a budai Várban való elhelyezéséről döntött a kormány – olvasható a Magyar Közlönyben.

2016. március 10. 21:53

Habsburg Ottó hagyatékának a budai Várban való elhelyezéséről döntött a kormány – olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában. A kormányhatározat szerint a kabinet örömmel fogadta Habsburg Ottó hagyatékát és fontosnak tartja, hogy azt méltó helyen és módon helyezzék el, a budai Várban.

A határozat rendelkezik egyes budavári fejlesztésekről is a Nemzeti Hauszmann-terv keretében. Mint a dokumentumban olvasható, a kormány a 2017-es költségvetésben forrást fog biztosítani a Palota út-Csikós udvar-Hunyadi udvar teraszai között létesítendő akadálymentes közlekedési tengely és a Lovardához kapcsolódó kiszolgáló istállóépület megvalósítására, a Csikós udvar és a Hunyadi udvar közötti feljárórámpa újraépítésére, a Karakas Pasa tornyának a rekonstrukciójára, a Buzogány-torony és az ide vezető gyilokjáró egykori állapotának helyreállítására, valamint a nyugati kertek alatt létrehozandó új mélygarázs létesítésére.

A határozat nem említ összegeket.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. március 11. 11:02
Még emlékszem a Habsburg Ottóval készített néhány beszélgetésre. Nagyon okos, szimpatikus, ügyeinket támogató, jól felkészült, magyarul szépen beszélő ember volt (bár a többi is ilyen lett volna). Megérdemli, hogy hagyatéka valamilyen méltó helyen legyen.
balbako_
2016. március 11. 09:55
Mi ez a hagyaték? Pár fuszekli, könyv? Azt adja vissza amit ősei elraboltak tőlünk....
Lumax
2016. március 11. 09:37
A Habsburgok ártottak a legtöbbet a magyar nemzetnek. Véleményem szerint egyetlen Habsburg sem léphetne Magyarország területére soha az életben. A továbbiakban pedig az osztrákok lesznek szívesek mindent visszaszolgáltatni amit az elmúlt évszázadokban tőlünk raboltak. Kezdetnek Őrvidék visszacsatolását javaslom. Sűrű bocsánatkérés közepette.
wartog
2016. március 11. 09:06
Habsburg Otto szimpatikus, intelligens figura volt.A kérdés az, vajon akkor is az lett volna-e ha nem fogatlan oroszlán, azaz ha még mindig osztrák császár lett volna?Nem hiszem.Nincsen rá jó példa, arra ellenben, hogy a történelmünket, a nemzeti önazonosságunkat minden eszközzel próbálták felszámolni, arra van példa tömérdek.A forradalmunkat cári segítséggel vérbe fojtották, évszázadokon keresztül a vérünket szívták, most meg bearanyozzuk az emléküket?Hát tényleg nem vagyunk képesek a hőseink véráldozatára gondolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!