Vona: Nagyhatalmak a magyar-román konfliktus mögött

2016. február 15. 10:05

A magyar-román konfliktusokat igyekeznek kihasználni a nagyhatalmak, hogy a maguk pártjára állítsanak minket – figyelmeztetett Vona Gábor. A politikus szerint úgy véli, ami jelenleg történik, nem magyarokról és a románokról szól, hanem az amerikai–orosz küzdelemről.

2016. február 15. 10:05

A magyar-román konfliktusokat igyekeznek kihasználják a nagyhatalmak, hogy ezáltal a maguk pártjára állítsanak minket. Így – ha nem vagyunk résen – könnyen a nagyobb országok játékszereivé válhatunk – figyelmeztetett Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Digi24 hírtelevíziók adott interjújában.

„Nem akarok találgatni, de van bennem egy félelem, hogy már ez is az orosz–amerikai háborúnak valamiféle előjátéka” – mondta a politikus a fokozódó magyar-román feszültséggel kapcsolatban. Vona Gábor szerint ami Erdélyben történik, az elsősorban nem magyarokról és a románokról szól, hanem az amerikai–orosz nagyhatalmi küzdelemről.

A riporter azzal a Vona Gábornak tulajdonított kijelentéssel szembesítette a pártelnököt, miszerint „nem fogunk lemondani arról a célunkról, hogy egyszer minden magyar egy hazában éljen”. Vona Gábor szerint annak nincs realitása, sem aktualitása, hogy Magyarország visszacsatolja Erdélyt, de érzelmileg nem tud lemondani arról a célról, hogy „minden magyar egy hazában éljen”. A politika azonban egy racionális világ, és a két ország érdeke jelenleg az etnikai ellentétek feloldása.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bontottcsirke
2016. február 16. 08:00
Hé fideszes birkák! Mondom a rímet; kágábéla, kágébéla! Nem bégékála! El ne rontsátok a 2 bites agyatokkal.
katus
2016. február 15. 23:26
Az utóbbi időben alattomos támadások érték Janiczak Dávidot, Ózd jobbikos polgármesterét, a fiatal városvezető azonban rögtön tisztázta magát a rágalmak alól. Emlékeztetőül mi is mutatunk egy videót: mi a különbség a Fidesz és a Jobbik között, avagy miért a Jobbik nyert Ózdon 2014-ben? https://www.youtube.com/watch?v=ZC9NjK6vvLc
katus
2016. február 15. 21:15
Van fölös kétmilliárd forintja? Nincs. Kisvárdán épül belőle az újabb stadion és futballakadémia Másfél milliárdos stadiont építenek Kisvárdán, emellett még 490 milliós támogatást ad a kormány a helyi futballakadémiára. Május elsejéig szeretnék lerakni az alapkövét az új, 2500 személyes, de szükség esetén 5500-asra bővíthető kisvárdai labdarúgó-stadionnak, amely 1,49 milliárd forintból épül meg. A kisvarda.hu szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszélt erről a klub szurkolói ankétján. Hozzátette, hogy a másodosztályú csapat a tervek szerint jövő szeptemberben már az új arénában fogadhatja az ellenfeleket. Seszták Miklós bejelentése A miniszter szerint a stadion felavatásával egy időben elindulhat a kisvárdai futballakadémia első évfolyama, erre 490 millió forint támogatást ad a kormány a településnek. A Kisvárda 15 forduló után hatodik helyen áll az NB II-es tabellán, és az első tavaszi fordulóban a hetedik Csákvár vendége lesz szombat délután. (MTI) Forrás: https://kuruc.info/r/49/155165/
Malcolm Reynolds
2016. február 15. 19:55
sosem szerettem a románokat és ez most sem változott sőt: "Bogdan Diaconu szerint a magyarországi politikusok „elszemtelenedtek”, Vona Gábornak a román alkotmány módosítására tett javaslata az Románia belügyeibe való beavatkozásnak minősül. „A történelem folyamán Magyarországnak a szomszédos államokkal szembeni területi követeléseit az ország zsugorításával büntették. Vona javaslata annak a jele, hogy Magyarország túl nagynak érzi a területét, ezért zsugorítani kellene egyet rajta" „Magyarországnak új Trianonra van szüksége, hogy többé ne avatkozzon a szomszédos országok belügyeibe” http://alfahir.hu/ujabb_trianonnal_leckeztetne_magyarorszagot_bogdan_diaconu Hogy rohadna meg az összes román 3x!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!