Varga Mihály: Ideje a felminősítésnek!

2016. február 29. 09:46

A számok és tények alapján Magyarországnak már régen kijárna a felminősítés Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint. A politikus úgy látja: az államadósság az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent, a magyar gazdaságpolitika pedig kiszámítható.

2016. február 29. 09:46

A számok és tények alapján Magyarországnak már régen kijárna a felminősítés – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán hétfőn, azzal összefüggésben, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő a héten vizsgálja a magyar szuverén besorolásokat.

Hozzátette, ezt a piaci szereplők is jól tudják, hiszen folyamatosan lejegyzik, messze túljegyzik a kibocsátott magyar állampapírokat.

A nemzetgazdasági miniszter úgy látja, ha a hitelminősítők a tavalyi negyedik negyedév számait – gazdasági növekedés, beruházás, foglalkoztatás – objektívan értékelik, akkor Magyarországnak jár ebben a félévben a felminősítés.

A miniszter kiemelte, az államadósság az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent, tehát jó a tendencia. Másrészt a magyar gazdaságpolitika kiszámítható; a hitelminősítők már öt év távlatában tudják értékelni a magyar gazdaság teljesítményét, és ez látványos, elégedettségre ad okot – hangsúlyozta.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. február 29. 12:21
A tőkebeáramlás nulla,Mihály,vajon miért??
Pinter68
2016. február 29. 12:04
"A politikus úgy látja: az államadósság az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent, a magyar gazdaságpolitika pedig kiszámítható." A mondat első részéhez csak annyit, hogy ehhez eddig minden év végén trükközniük kellett, hogy papírforma szerint kijöjjön a csökkenés. Aztán január első heteiben megint visszaugrott az eredeti szintre. Tavaly sem történt másképp. A másik fele pedig annyira abszurd, hogy csodálom, hogy a hagyományosan pléhpofa Varga nem röhögött fel hangosan közben. Bár annyiban igaza van, hogy kiszámíthatóan a fideszes haveroknak kedvez. Csak az nem kiszámítható, hogy éppen ki a haver. Egyszer a Simicska, máskor Garancsi. Ki tudja ezt követni?
Orvosok és mérnökök
2016. február 29. 11:18
Az mszp es gyurcsany fele kormany adossagba es leminositesbe lokte az orszagot es evek ota azon kampanyol, hogy ott is maradjunk
blackened
2016. február 29. 11:14
Matolcsy havi fizetését is megduplázzák így már 5 milliót tehet zsebere,miközben pl.a nyugdíjasoknak 1,6% emelés jutott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!