„Vannak biztonsági őreink, de...” – az NVI a Mandinernek

2016. február 23. 16:28

Vannak biztonsági őrök az Nemzeti Választási Irodában, de csak annyit kértek a kopaszoktól, hogy hagyják szabadon a blokkolóórát – közölte érdeklődésünkre az NVI. Hozzátették: a dulakodás miatt nem tesznek feljelentést a rendőrségen, ugyanis szerintük az NVI feladata elbírálni, hogy történt-e akadályozás a kérdés benyújtásakor. Arra is emlékeztettek, hogy az NVI elnöke tavaly már javasolta a párhuzamossági moratórium feloldását.

2016. február 23. 16:28
Bakó Beáta

A Mandiner többek között azzal kapcsolatban érdeklődött az Nemzeti Választási Irodánál, hogy miként lehet, hogy biztonsági őreik nem akadályozták meg a délelőtti tumultust, és tettek-e az ügyben feljelentést a rendőrségen.

Az alábbi válaszokat kaptuk Listár Dánieltől, az NVI főosztályvezetőjétől.

*

Kollégáik hogy jutottak be az épületbe ma reggel, miután kopasz férfiak egy csoportja állta el az utat?

Mindenki be tudott jönni az épületbe, aki akart, így az NVI munkatársai és az érdeklődő újságírók is.

Nincsenek biztonsági őrök az épületben, hogy az ilyen eseményekkor intézkedjenek?

Az NVI-ben természetesen vannak biztonsági őrök, akik arra kérték a beadványozókat, hogy a népszavazási kérdés ún. „blokkolóóráját” hagyják szabadon úgy, hogy minden érintettnek lehetősége legyen azt elérni.

Volt már valaha ehhez hasonlóra példa?

Október 22-én is sorban állás volt a „blokkolóóránál”.

Értesítették az ügyben a rendőrséget?

Nem.

Tekintve, hogy népszavazási kezdeményezés benyújtásának akadályozásáról van szó (a megjelent videók alapján), tesznek feljelentést a rendőrségen?

A Nemzeti Választási Bizottság feladta elbírálni, hogy történt-e akadályozás a kérdés benyújtásakor.

Biztosak abban, hogy az ilyen trükknek köszönhetően előbb iktatott népszavazási kezdeményezés jogszerűen benyújtottnak minősül?

A Nemzeti Választási Bizottság feladta elbírálni, hogy jogszerű volt-e a kérdés beadása.

Az NVI emlékeztet arra, hogy Pálffy Ilona elnök asszony a tavalyi év folyamán javaslatot tett az ún. „párhuzamossági moratórium” módosítására. A javaslatot azonban a parlamenti pártok nem támogatták.

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Je suis Ákos
2016. február 24. 10:50
Az év videója -- Vizoviczki embere kvaterkázik a főzsarukkal A FŐRENDŐR SZEMÉLYESEN ZAKLATTA A KONKURENCIÁT A videón látható első felvétel tavaly március 19-én, este tíz körül, az óbudai Hajógyári szigeten található parkolóban készült, ahol a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetője Kalmár Tamás és Vizoviczki . http://www.youtube.com/watch?v=HT7nat_NGEo
Je suis Ákos
2016. február 24. 10:48
Azért van Isten, mondjuk eddig is tudtam Az amocskos ÁVÓ-s patkány parancsnok, név szerint Kalmár Tibor Shakespeare A velencei kalmár c. műve alapján könnyen kitalálható a fajtája - aki a HIMNUSz éneklése KÖZBEN verte szét a Jobbikos rendezvényt, már évek óta előzetesben ül. Ő volt vizoviczki rendőrségi kapcsolata, csicskája, aki milliókat fogadott el tőle azért hogy csak a konkurenciánál legyen razzia. Erről vodeo és hangfelvételt készítetett a Nemzeti Védelmi Szolgálat Apropos, azzal az üggyel mi van? Azt is elsikálják mimt kulcsárt meg a Quaestort?
Je suis Ákos
2016. február 24. 10:44
"Az NVI-ben természetesen vannak biztonsági őrök, akik arra kérték" NYIHIHIHIHI:))))))))))))) KÉRTÉK, b.MEG! Miért nem mindjárt könyörögtek nekik mint a készenléti rendőr az arabcigánynak a Keletiben aki ijjal fenyegette. Bezzeg ha HAZAFIAKRÓL van szó, Jobbikos bejelentett tóüntetés szétveréséről a HIMNUSZ! éneklése közben! a Hősök terén, akkor előkerül a könnygáz, vízágyú meg a gumibot
noMores
2016. február 24. 00:44
Ebben a fenenagy demokráciában mindenkinek mindent szabad! Hát mi dolog ez? Jaj, de szép is volt a 70-es években, amikor meg lett mondva az ilyen nagy "demokratáknak", hogy mi a dolguk. Nagyon helyes, hogy a Kubatov úr kézbe vette a demokráciát. Ez maga az illiberális demokrácia, amit a kétharmad akart, hát nem? De bizony, kéremszépen, az Igazi Magyar Modell. És a Kedves Miniszterelnök Úr megmondta Erdélyben, hogy a Magyar Reformok működnek, és az unorthodoc gazdaságpolitika beválik, és tessék! Minek ez a nagy népszavazósdi, meg tüntetősdi? Mindenkinek legyen véleménye otthon, a négy fal közt, de az is csak megfelelő, ami kompatibilis a mi Kedves Miniszterelnökurunk véleményével. Bizony!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!