Tüntető iskolaigazgatót szívat a Klik

2016. február 16. 19:57

Aznapi határidővel kért be egy rakat dokumentumot Pukli Istvántól, a Teleki Blanka Gimnázium tanártüntetésen részt vevő igazgatójától a Klebelsberg-központ. A Klik arra kíváncsi, milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták erről a szülőket.

2016. február 16. 19:57

A Klik rászállt a Miskolcon tüntető Teleki Blanka Gimnáziumra, adta hírül az Index: a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője azt tudakolta a zuglói intézmény igazgatójától, Pukli Istvántól, milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről. Pukli az erről szóló levelet a kedden alakult Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén olvasta fel.

A Klik-levél szerint közérdekű bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint a Pukli által vezetett Teleki Blanka Gimnáziumban a szülőket is tájékoztatták a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez való csatlakozásról, a február 3-i miskolci tüntetés miatt pedig órák maradtak el a zuglói gimnáziumban, írja az Index. Pukli elmondta, valóban maradtak el 7-8. órák a tüntetés miatt, ezeket azonban később pótolni fogják.

A Klik tankerületi vezetője vizsgálatot indított az ügyben, áll a levélben, ehhez pedig számos dokumentumot bekértek az igazgatótól – aznapi határidővel.

Az Index felsorolása szerint az órák elmaradásáról és pótlásáról szóló intézményvezetői dokumentumokat, az osztályok február 3-i órarendjét, az osztálynaplók február 3-i bejegyzéseit, valamennyi osztály e-naplójának február 3-i bejegyzését kinyomtatva, a félévi nevelőtestületi értekezletről szóló jegyzőkönyvet, az egyes osztályok félévi szülői értekezleteiről szóló jegyzőkönyveket vagy emlékeztetőket mind bekérte a Klik.

Pukli István a Civil Közoktatási Platform ülésén elmondta, képtelenség ennyi iratot ilyen rövid idő alatt összeszedni, a szülői értekezletekről pedig nem szoktak emlékeztetőket gyártani. Az iskolaigazgató válaszlevelében arra kérte a Klebelsberg-központot, tisztázzák, hogy pedagógiai, szakmai, törvényességi vagy hatósági ellenőrzést folytatnak-e ellene. Ha valóban közérdekű bejelentést kapott a Klik, ő 30 napon belül választ fog adni a levélre, ígérte. Ha pedig joghátrány éri amiatt, hogy gyülekezési és véleménynyilvánítási jogával élve tanárkollégáival együtt elment Miskolcra tüntetni, megteszi a szükséges jogi lépéseket, tette hozzá.

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. február 17. 10:29
Tanárok és szülők használják a gyerekeket tüntetni, sztrájkolni-gusztustalan.
stefanovszky
2016. február 17. 08:22
Nos, az összes pedagógus azt csinál, amit akar. A munkaidején kívül. Tüntethet,fütyülhet, faraghat, fára mászhat. Megszokták, hogy nincsenek rájuk nézve kötelező előírások. Letanítjuk, hazamegyünk, kipihenjük magunkat, (néhány év után már rutinból tanítunk),aztán egy kis ilyen-olyan,hosszabb-rövidebb szünet, kipihenjük magunkat. Kedves Kollégák, mindenki tegye a szívére a kezét, és kérdezze meg magától, mikor, mennyire érezte magáénak a pályát, és meddig? Ott lesz a válasz. Aki hittel, és meggyőződéssel teszi a dolgát, (rengeteg szabad döntése van),akinek vénája van a tanításra,az most lehet, hogy békés, kompromisszumokkal teli, de mindenképp logikus megoldást keres.Tanítani. Erre tettünk esküt.
kurbitalis
2016. február 17. 08:08
Ez nem "szivatás"! Az iskola dolgozói közalkalmazottak. Ha szorgallmi időben, munkanapon csoportosan elhagyják a munkahelyüket, azt csak törvényes keretek között tehetik meg. Ha helyettesítik őket, ahhoz is a fenntartó engedélye szükséges. Az igatgató főnöke a fenntartó. Akkor is az, ha ellene tüntet. Tüntessenek étvégén! Ha szándékosan tette az igazgató, akkor provokáció, hogy a f"fenntartó bosszújáról" óbégathasson.
mákgubó negyedszer
2016. február 17. 07:16
A fideszizmus leért a legaljáig, ahol egyesül a rákosista eszmékkel.Fasza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!