Salgótarjánban ülésezik a Jobbik és az MSZP frakciója

2016. február 10. 08:41

Évadnyitó tanácskozásokat tartanak a pártok országgyűlési frakciói: A Fidesz és a KDNP Lillafüreden, az MSZP Salgótarjánban, a Jobbik szintén Salgótarjánban és Ózdon, míg az LMP Balatonalmádin ül össze a héten.

2016. február 10. 08:41

Szerdától tartják évadnyitó tanácskozásaikat az országgyűlési frakciók, amelyek vidéki városokban készülnek a hétfőn induló parlamenti ülésszakra.

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja szerdától péntekig Lillafüreden tartja évadnyitó frakcióülését, amelyen helyzetértékelést tart Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is. A háromnapos kihelyezett frakcióülés kiemelt témája a migráció, azon belül is „az emberek védelmének biztosítása” lesz a leghangsúlyosabb kérdés – közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI érdeklődésére. Ezen túlmenően biztosan napirenden lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának beszámolója. A közös tanácskozás előtt a KDNP-frakció külön ülést is tart.

Salgótarján kedvelt célpont lett

Az MSZP szerdán és csütörtökön Salgótarjánban tartja évadnyitó frakcióülését, mert a nógrádi megyeszékhelyen a hónap végén időközi polgármester-választás lesz – közölte az ellenzéki párt szóvivője az MTI-vel. Budai Bernadett tájékoztatása szerint a frakcióülésen megvitatják az oktatás és az egészségügy helyzetét. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP parlamenti vitanapot kezdeményezett az oktatással kapcsolatban, és támogatta a Jobbik egészségügyi vitanapra vonatkozó kezdeményezését is. Hozzátette: szó lesz a földkérdésről is, valamint az energiaárakról, arról, hogy a világpiacon olcsó földgázt a magyaroknak drágán adják el, és a különbözetet a kormány nyeli le. Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes korábban beszámolt arról is, a frakcióülésen szó lesz a menekülthelyzettel kapcsolatos, a párt szerint halasztást nem tűrő intézkedésekről is.

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja szintén Salgótarjánban és Ózdon tartja kihelyezett frakcióülését szerda és péntek között. A tanácskozás kiemelt témái megegyeznek a párt nemzeti konzultációjának kérdéseivel, azaz a korrupció elleni küzdelmet, valamint az oktatás és az egészségügy problémáit vitatják meg a képviselők.

Az LMP ötfős frakciója szintén szerdától péntekig ülésezik Balatonalmádiban – közölte Gál József szóvivő az MTI-vel. A képviselőcsoport itt felkészül a soron következő parlamenti ülésszakra, de foglalkozik a párt számára kiemelten fontos témákkal is: „a földrablás elleni küzdelemmel és a dolgozói szegénység felszámolásának problémakörével”, valamint aktuálpolitikai kérdésekkel is – fogalmazott a szóvivő.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2016. február 10. 11:38
"Salgótarjánban ülésezik a Jobbik és az MSZP frakciója" Közösülés, közös szülés?
Horpadt Bölény
2016. február 10. 11:23
Maszop - Jobbik közös ülés? Elég perverz közösülés.
pacal68
2016. február 10. 11:06
Salgótarjánban közösen ülésezik a jobbik és az msz(m)p frakciója, ahol a pártfúzióról egyeztetnek
választópolgár
2016. február 10. 10:11
A frakciók közösülést tartanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!