Pittella: Veszélyes a Magyarország által tervezett népszavazás

2016. február 25. 16:41

Veszélyes és kontraproduktív a Magyarország által tervezett népszavazás – jelentette ki Gianni Pittella csütörtöki közleményében. Az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője szerint Orbán Viktor ismételten kísérletet tesz arra, hogy politikai célokból felkorbácsolja az EU- és migránsellenes érzelmeket.

2016. február 25. 16:41

Magyarország és Ausztria szerdai javaslatai veszélyesek, kontraproduktívak és nem segítik a migrációs válság megoldását – jelentette ki Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője a magyar kormány által tervezett kvótareferendumra és a bécsi migrációs találkozón született megállapodásokra utalva. „Orbán Viktor ismételten kísérletet tesz arra, hogy politikai célokból felkorbácsolja az EU- és migránsellenes érzelmeket ahelyett, hogy gyakorlati javaslatokat terjesztene elő” – írta csütörtöki közleményében az olasz politikus.

„Eközben a bécsi találkozó, amelyből hangsúlyozottan kihagyták Görögország és az uniós intézmények képviselőit, jóval több problémát teremt, mint amennyit megold. A nemzeti megoldások kudarcra vannak ítélve – átfogó európai válaszra van szükségünk” – folytatta a frakcióvezető Ausztria és a nyugat-balkáni migrációs útvonal mentén fekvő országok illetékeseinek előző napi tanácskozására célozva.

„Európának a szolidaritáson kell alapulnia”    

„Európának a szolidaritáson kell alapulnia, s nem csak a pénzügyi juttatások, hanem a politikai kötelezettségek esetében is, amikor az Európai Unió Tanácsa által megszavazott döntések teljesítését kérik, akkor teljesíteni kell azokat. Európa nem lehet á la carte menü, amelyből az ember kiválasztja a számára hasznos részeket, a többit pedig figyelmen kívül hagyja” – fogalmazott Gianni Pittella.

Csütörtökön több szociáldemokrata EP-képviselő is bírálta a tagállami kormányok közelmúltbeli egyoldalú lépéseit, arra szólítva fel az uniós országok Brüsszelben tárgyaló belügyminisztereit, hogy hajtsák végre az Európai Bizottság által tavaly benyújtott migrációs javaslatokat. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kötelező uniós betelepítési kvótáról szóló országos referendum kiírását kezdeményezte a kormány.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2016. február 26. 13:46
1) Pitella elmehet a retkesbe. 2) Az átfogó európai megoldás migránsilag: Merkel jelentse ki egyértelműen, hogy vége a wilkskommen-nek. Másnapra megszűnne az összes probléma. Ennyi. ps: Merkel az illuminátusok (világuralomra törők kis csoportja) kiszolgálója, ill. foglya ezért csak erős kényszer hatására fog vissza lépni.
berzsian56
2016. február 26. 11:05
Csúrka Isvánnak vot egy darabaja , amit nem sokkal halála előtt írt. A címe: Megmaradni. Ezt kellene bemutatni, minden szinházban,minden nap és nem a Saul fiát,lányát,meg annak teljes rokonságát,naponta és félóránként. Mert,az életünk múlik rajta.
gudmen
2016. február 26. 10:34
kormány: kvóta > paks2, városliget, vasárnapi boltzár vastagbőr
kuwiq
2016. február 26. 08:58
Nem világos, az olaszok miért nem követik az ausztrál példát, és fordítják vissza a ladikokat rögtön az afrikai partoknál. Ehelyett szépen összeszedik őket, nehozzák az EUba, aztán ajvékolnak, hogy basszus, ezek nem kellenek senkinek. Nem hát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!