Nem tud leállni: egy sukorói házból próbált pénzt lopni Repülős Gizi

2016. február 19. 11:45

Lopás kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd vették őrizetbe a 89 éves Repülős Gizit Sukorón. A legendás tolvaj-rabló-betörő 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el.

2016. február 19. 11:45

Lopás kísérlete miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek egy 89 éves asszonyt, aki Sukorón egy családi házból próbált meg pénzt eltulajdonítani, de a tulajdonos tetten érte – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján. Kiss Z. Edward szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy az elkövető Repülős Gizi volt.

A közlemény szerint csütörtök délben a sukorói Táncsics utcából érkezett bejelentés a rendőrségre. A sértett elmondta, hogy hazaérkezve a családi házának teraszán egy idős nőt talált, aki éppen akkor lépett ki az épületből. A házban kutatás-forgatás nyomai látszottak, és a tulajdonos pénztárcájából is hiányzott pénz. A Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát legutóbb tavaly szeptemberben, egy hajdúszoboszlói lakásban érték tetten. Azóta szabadlábon védekezik.

Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvaso9
2016. február 19. 14:57
Egyik hozzászólás jobb, mint a másik... Ezt Gizi néne váltotta ki belőlünk, aki tényleg hungarikum; nem lehet rá igazán neheztelni. Érdemes lenne kutatni egy ilyen magatartás pszichéjét... vagy mindannyian ilyenek vagyunk? -amiben egyszer sikerélményünk van, azt akarjuk folytatni? Próbálom megfejteni Gizi néni lelki mozgatórugóit...
Nemzeti Mutyikos
2016. február 19. 14:54
Repulos Gizi = FIDESZ :DDD
Zsolt75
2016. február 19. 12:26
Hanyszor kell lopni , hogy bortonben maradjon?
heep
2016. február 19. 12:18
Szobrot érdemelne a Gizi. A kitartása és a hivatástudata miatt.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!