Mészáros Lőrinc lett az eszéki futballklub többségi tulajdonosa

2016. február 12. 12:59

Eszék polgármestere, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke, illetve a korábban világbajnoki bronzérmes horvát válogatott tagja, Davor Šuker fogadta a városban Mészáros Lőrincet, aki a helyi csapat többségi tulajdonosa lett. A felcsúti polgármester és milliárdos horvátul köszöntötte a megjelenteket.

2016. február 12. 12:59

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos lett az eszéki NK Osijek labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa. A pénteki ünnepélyes bejelentésre a városba érkezett a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke, a klub korábbi játékosa, a világbajnoki bronzérmes Davor Šuker, valamint volt válogatott csapattársa, a Puskás Akadémia vezetőedzője, Robert Jarni is.

A FourFourTwo magazin Facebook-oldalának helyszíni beszámolója szerint a többségi tulajdonjog átruházásáról szóló megállapodást Ivica Vrkić polgármesterrel írta alá Mészáros Lőrinc. Ivan Mestrović, az új klubelnök és kisebbségi tulajdonos arról beszélt, hogy magyar partnerével nem maguknak, hanem az eszékieknek vásárolták meg a klubot.

Bennmaradást és az utánpótlásképzés fejlesztését ígérte Mészáros

Mészáros Lőrinc horvátul köszöntötte a mintegy kétszáz vendéget, majd elmondta, hogy Felcsúton maga is klubelnök és polgármester. A magyar üzletember erősítést, bennmaradást és az utánpótlásképzés fejlesztését ígérte a jelenleg a bajnokság utolsó előtti helyén álló, nagy múltú csapat szurkolóinak. Középtávú célként a stadionfelújítást, a nemzetközi kupaszereplést és a saját nevelésű játékosokból álló csapatot jelölte meg Mészáros Lőrinc. Ahogy fogalmazott: „ehhez az anyagi hátteret biztosítjuk, a szakmai hátteret helyben kell megteremteni”.

Davor Šuker köszöntőjében többek között beszélt a márciusi magyar-horvát válogatott meccsről és köszönetet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is a labdarúgás támogatásáért.

(Fotó: FourFourTwo Facebook)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Malcolm Reynolds
2016. február 12. 15:49
a felcsút fc már minden dicsőséget bezsebelt(uefa,bek,világbajnokság, stb) ezért is kell az új csapat meg ugye a magyarországi focit fejleszteni kell.....oh wait
Szúnyog
2016. február 12. 14:57
Vajon mi szüksége van valakinek egy eszéki foci csapatra?
csuka
2016. február 12. 14:47
Micsoda világ! A juhszart lopja meg futball klubot vásárol ...
kizökkentidő
2016. február 12. 14:39
Hentes és Mé's(z)áros?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!