Lázár: Cél a közszolgáltatások államosítása

2016. február 10. 14:03

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy Hódmezővásárhelyi lakossági fórumon elmondta: a szennyvíz-, ivóvíz-, gáz-, áramszolgáltatás, a távfűtés, hulladékkezelés és a közétkeztetés területén is állami kontrollra van szükség. Az új modell lényege, hogy a szolgáltatásokat non-profit jelleggel biztosítsa az állam.

2016. február 10. 14:03

A kabinet szeretné, ha a szolgáltatók állami kézbe kerülnének vagy az állam felügyelt piacokon működnének - hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy százötven fős hallgatósága előtt. Ha ezeken a területeken magáncég akar működni, tudomásul kell vennie, hogy a lakosság kiszolgálásán nem termelhet profitot - közölte a miniszter.

Lázár János szerint ez fogja megvédeni az embereket attól, hogy a rezsi irreálisan emelkedjen. Hozzátette: ha jól szervezik meg ezeket a szolgáltatásokat, az további csökkentést is lehetővé tehet.

Lázár: Sok fejlesztés volt egészségügyben

Egy, a várólistákkal kapcsolatos kérdésre válaszolva a politikus kifejtette, annak idején a Fidesz ellenezte azok bevezetését, mivel az egészségügyi ellátások időbeli eltolása a fizetős szolgáltatások felé terelheti a páciensek egy részét. A kormány döntése nyomán a rendszer változott, a súlyos betegség gyanúja esetén a vizsgálatot soron kívül kell elvégezni.

Bizonyos területeken sikerült előrelépéseket elérni, részben annak a 600 milliárd forintnyi fejlesztésnek köszönhetően, melyet az elmúlt években a kórházak, egészségügyi gépek, műszerek, beszerzésére fordítottak - mondta Lázár János. A politikus hangsúlyozta, egyszerre kell emelni a béreket és fejleszteni az infrastruktúrát egy olyan társadalomban, amely betegebb mint az európai átlag. A betegségmegelőzés, az egészségmegőrzés sajnos gyerekcipőben jár Magyarországon - emelte ki.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. február 11. 13:11
viktor és habony árpi a kisvasuton ujra feltalálta a szocializmust? nobel-dijat nekik!
gudmen
2016. február 11. 13:06
elönyök: 1. gonosz multi és EU megszivatva -igaz belölük élünk- 2. a jo nyaloncoknak biztos állás -akár 5 millios vagy a feletti fizetéssel- 3. választások elött 3 perccel lehet majd rezsit csökkenteni szavazatokért.
Malcolm Reynolds
2016. február 10. 18:07
Régi módszerhez régi nóta csak hogy a sok lelkes komcsiféreg aki tapsol az államosításhoz ne csak dúdolja a hír olvasása közben a dalt hanem énekelje hangosan ahogy régen: Vezess minket Rákosi elvtárs: Szép az élet,fény ragyog ránk, virágos kert ez az ország, Rákosinak kedves nevét vig milliók visszhangozzák. Te vagy boldog békénk őre, Harcos pártunk építője. Vezess minket Rákosi elvtárs, Győzelmünk útján előre! Gyermek,asszony,férfi arca, bizakodva Terád tekint. Te ültetted szíveinkbe mestereid:Sztálint,Lenint. Te vagy boldog békénk őre, Harcos pártunk építője. Vezess minket Rákosi elvtárs, Győzelmünk útján előre! Járj az élen példaképünk, egész népünk tanísd,neveld, Győzelemnek harcos útján millióknak szíve követ. Te vagy boldog békénk őre, Harcos pártunk építője. Vezess minket Rákosi elvtárs, győzelmünk útján előre! Hogy rohadna meg az összes tudatlan/tanulatlan komcsi akiknek nem volt elég egyszer tönkervágni magyarországot de most megpróbálják megint.
Adam5
2016. február 10. 16:35
Csak így tovább, a kijelölt úton: https://www.youtube.com/watch?v=16Smd5ItBvg&index=4&list=PL_VlsneLarOFKn-eej_lP7kJLm-zjTLCB
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!