Februártól csak adószámmal lehet Uberezni

2016. február 01. 19:56

Az Index információi szerint februártól csak az a sofőr dolgozhat az Ubernek, aki rendelkezik adószámmal. Az Uber a budapesti taxistüntetésekkel összefüggésben dolgozott ki egy akciótervet, amely alapján minden egyes utazás után egy elektronikus számlát állít ki a rendszer. Az akciótervből kiderült, hogy minden utasnak van utasbiztosítása is.

2016. február 01. 19:56

Hétfőtől csak az a sofőr dolgozhat az Ubernek, aki az adószámát és adatait feltöltötte a cég platformjára – közölte az Index hétfőn. Kiemelték: a cég a januári budapesti taxistüntetésekre, valamint a magyar kormány elvárásaira reagálva dolgozta ki akciótervét, amely tartalmazza többek között, hogy február elsejétől az Uber rendszere minden egyes utazásról elektronikus, áfás számlát állít ki az autóspartner nevében. 

Ez a számla megfelel a magyar előírásoknak – tették hozzá. 

A hírportál információi szerint a cég akciótervében arra is rámutatott, hogy az Uber rendszerében nincs feketefuvar, hiszen a szolgáltatás használata készpénzmentes, az Uber-sofőrök bevételeiket magyarországi bankszámlájukra utalva kapják meg.

Továbbá a cég azt is hangsúlyozta, hogy aki igénybe veszi az Uber szolgáltatását, annak biztosítása is van, ugyanis 5 millió dollár, közel másfél milliárd forint értékű felelősségbiztosítás fedez minden uberes utazást – olvasható az Indexen, amelynek főoldalán az áll, hogy az olvasók cáfolják, hogy hétfőtől csak adószámmal lehet Uberezni.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Adam5
2016. február 02. 09:16
Csak kérdem, hogy EU-s, nem magyar állampolgár a külföldi rendszámú kocsijával hogyan fog Uberezni itthon?
Gombóc XVI. Artúr
2016. február 01. 20:53
Az "ártatlan" és becsületesen adózó taxisok: http://index.hu/gazdasag/2016/02/01/taxi_adozas_nullazo_csalas_adocsalas_radir/
Szúnyog
2016. február 01. 20:52
Akkor már csak a hivatásos jogosítványra van szükségük, meg a műszaki előírásoknak megfelelő autóra.
gudmen
2016. február 01. 20:44
kinai több százmilliárdos kárt okozo adocsalokra miért nem ugrik rá a NAV?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!