Az LMP látni akarja a bürokráciacsökkentés hatástanulmányait

2016. február 08. 07:50

Az LMP is hatékonyabb államot szeretne, de azért szeretnék megnézni a bürokráciacsökkentés tervének hatástanulmányait is.

2016. február 08. 07:50

Az LMP egyetért a kormánnyal abban, hogy hatékonyabb államra van szükség, de szeretnék látni azokat a hatástanulmányokat, amelyek alapján a bürokrácia-csökkentő programot a kormány megalkotta.

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorban azt mondta, néhány hete még 150 ezer fős csökkentést kommunikált a kormány, hosszabb távon pedig a tervek szerint 600 ezer embertől válnának meg, de azt nem tudni, hogy mi alapozza meg ezt a számot.

Az LMP álláspontja szerint először azt kellene áttekinteni, hogy a közigazgatásnak milyen feladatokat kell ellátnia, és ehhez kell alakítani a létszámot. Hozzátette: felmerül olyan háttérintézmény, ahol érdemes racionalizálni, de több helyen nem elképzelhető a minisztériumba olvasztás.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. február 08. 17:47
Nem értetted. A Navnál pl már vannak olyan osztályok, amik heteken belül összeomlanak és működésképtelenné válnak, mert Ennyi emberrel egyszerűen lehetetlen ellátni azt a mennyiségű munkát, ami az előírt költségvetési bevételek biztosításához kellene...
Anti Komcsi
2016. február 08. 14:06
Nehogy már a komcsi kis Szakasits ugráljon a hülyeségeivel. Soha életében nem mondott egyetlen értelmes javaslatot sem.
Anti Komcsi
2016. február 08. 10:40
Ahhoz kellene hatástanulmány, hogy mennyibe kerül az adófizetőknek ez a miniatűr, buta Bernadettes Semmihez Sem Ertünk de pofánk nagy komcsi párt. Lehet Mocskosabb a Politika?
Zokni
2016. február 08. 10:35
Hatástanulmány? Ja! Az elkészült! Én csináltam. (Nem árulom el, mennyiért.) Tehát "Hatástanulmány a 2016-os év magyarországi kormánya részére az állami bürokrácia csökkentéséről Kedves Megrendelő! [...mert, hát Z. vagyok, mi más...] Miniszterelnök Úr telefoni beszélgetésben meghatározta a célt. Magasak a költségek, és a részben állami támogatottságú civilszférával szemben még mindig túl nagy az érdeklődés. [Zokni? Egyre erősebb a ballib, meg túl sok a csapat ktgvetése, csinálj már valamit a rohadt rezsijébe!] Javaslom tehát, hogy az állami értelmiségi szatelit-intézmények számát csökkentsék. Üdvözlet: Zokni Ui.: honoráriumot a szokásos formában kérem [Ja, a hatás? Kurvára megint mienk a következő nyóc év...pá-pá elempé]"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!