Tovább tüntetnek a taxisok, ha nem javítanak a helyzetükön

2016. január 20. 09:39

Czifery Csaba, a Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke szerint folytatódhatnak a tüntetések, és azokat kiterjeszthetik Budapest több más pontjára is, ha nem születik számukra kedvező döntés. A Deák tér környékén szerda reggel körülbelül 30 taxi állomásozott, amelyek részlegesen akadályozzák a forgalmat.

2016. január 20. 09:39

A Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke szerint a taxisok kénytelenek folytatni demonstrációjukat, ha szerdán sem javítanak a helyzetükön. Czifery Csaba, a taxistüntetés egyik szervezője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában hozzátette: ha jövő hétig sem döntenek számukra kedvezően, Budapest több pontján is demonstrálnak majd.

Kiemelte, hogy a taxik ellenőrizhetőek: ha valakinek problémája adódott a szolgáltatással, reklamálni tud a fogyasztóvédelmi hatóságnál, a Budapesti Közlekedési Központnál vagy az adóhatóságnál, ha pedig valamit az autóban hagyott, azt vissza lehet keresni. Czifery Csaba azt is mondta, hogy az Ubernek nincs diszpécserközpontja, ami szabályellenes.

Lassul a forgalom a Deák térnél

Jelentősen lelassult a haladás a fővárosban a Deák Ferenc tér környékén a taxistüntetés miatt – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli tudósításában. A demonstrálók továbbra is egy-egy sávon engedik a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton és a József Attila utcában. Több kereszteződésben nem működnek a jelzőlámpák, ezeken a pontokon rendőrök irányítják a forgalmat.  Nagy a forgalom a Nagykörúton és a pesti alsó rakparton is, valószínűleg azért, mert sokan ezeken az útvonalakon kerültek – hangzott el a tudósításban.

A bejelentkezésben azt mondták, jelenleg körülbelül 30 taxi állomásozik a Deák tér környéken. Az MTI tudósítója kedd reggel 35-40 taxit számolt meg, délutánra viszont ez a szám 60-ra emelkedett. Az M1-en azt mondták: ma is várható, hogy napközben további tüntetők érkeznek.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be, csak hétfő este, szerda éjfélig.

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2016. január 20. 17:28
Ezt most kurvára benézték a semmirekellő taxismajmok. Akkora öngólt rúgtak mint ide Lacháza. Most már az is Uberrel jár aki eddig azt se tudta mi az.
GV0917
2016. január 20. 15:55
Sárgák, szürkék, figyelem! Már tele van a televalónk trutymóval! Hogy milyen módszerekkel gyapáljátok egymást, kezd átmenni tragikomédiába!Egyre figyelmeztetlek benneteket! Gyanúsan pont most kezditek a balhét, mikor a többi, szocik által felbujtott munkavállalói kör is kezdi "az osztályharcot" Nem tudom, hogy a Ha-Há-hoz hasonló sztugyentek és sztugyentocskák mikor kezdenek bele alkotmányos "nem játék" című performanszukba. Még mindig annak a hatása alatt vannak, hogy kiderültek a Válsztott Vezetőik által szervezett-perverz orgiák- Gólyatábor címen. Ne feledjétek, a mostani BM."nem gondolkozik azon, hogy lövessen.."ahogy annak idején ezért jelentette fel az SzDSz-es képviselő úr" (csak hogy tudjátok, az Eőrsy) Meg nincs már Árpi bácsi, hogy közkegyelmet gyakoroljon...Tessék saját felelősségre "BLOKÁD"-ot csinálni! Mindjárt más lesz a szitu!
Berecskereki
2016. január 20. 14:31
Czifery Csaba éhség ztrájkolni is fog?
liberálzöld.
2016. január 20. 12:24
Na ez a lényeg! Erről kell beszélni. Addig a Fidesz-mocska Vajna a ribije cégének kisibol 1 milliárd állami zsozsót. A Fidesznél kártékonyabb létforma még nem létezett a galaxisban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!