Első fokon Vajnáé a TV2

2016. január 25. 13:01

Első fokon elutasította a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a Simicska Lajoshoz köthető Megapolis Media Zrt. azon kérelmét, hogy jegyezzék be a TV2 Media Group Holdings Kft. tagjaként. Így jelen állás szerint a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosai Yvonne Dederick és Simon Zsolt, akik így jogosan adhatták el azt Andy Vajna filmbiztosnak októberben.

2016. január 25. 13:01

Elutasította az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a Megapolis Media Zrt. azon kérelmét, hogy jegyezzék be a TV2 Media Group Holdings Kft. tagjaként – áll a TV2 Media Group Holdings Kft. és tulajdonosai, Yvonne Dederick és Simon Zsolt hétfői közleményében.

A cégbíróság döntése megerősíti, hogy a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosai Yvonne Dederick és Simon Zsolt, akik egyúttal a társaság ügyvezetői is, továbbá, hogy a Megapolis Media Zrt. képviselőinek számos, a jelen tárgyban tett kijelentése valótlan – írják. A két ügyvezető ismét jelezte: megerősítik, hogy a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel jogszerűen megkötött tranzakció lezárult, és a TV2 Média Csoport Kft. televízióadó új tulajdonosa a társaság.

Január 3-án jelentette be a Magyar Broadcasting Co. Kft., hogy lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz és Dirk Gerkens-t kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának.

Október óta tar a huzavona

A Magyar Broadcasting 2015. október 15-én adásvételi szerződést írt alá a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei megszerzéséről. A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

Nem sokkal később a Simicska Lajoshoz köthető Megapolis Media Zrt. bejelentette, hogy az adásvétel érvénytelen, mivel nekik opciós joguk volt a csatorna megvásárlására. Az opció létezését elismerték a tulajdonosok is, hozzátéve: nem tartják azt jogszerűnek. A szintén Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Heti Válasz később arról írt, hogy az állami tulajdonú Eximbank egyébként 6,7 milliárd forint „versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt” adott Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégének arra, hogy megvásárolja a TV2-csoportot. A bank később cáfolta, hogy állami támogatású hitelt adott volna Vajnának.

A Gazdasági Versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a társaság közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett. A Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta – áll a közleményben.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. augusztus 01. 12:59
Ebben a korban egy normális ember visszavonul, nem unokája-korú csajokat pénzel és passzióból tv-t vesz. Így hamar elviszi az ördög.
balbako_
2016. április 03. 19:50
Simicska most nagyon, de nagyon szomorú lesz!
marko11
2016. február 10. 00:02
Ja, Timike lesz majd örökösként a tv2 mindenható ura?
madarasi.abel
2016. január 28. 18:28
Nem Olgikáék hányják ezt az arcunkba, hanem Viktor és jelenlegi, valamint volt barátai. Mert ha valaki szart talál az utcán, nem őt kellene hibáztatni, hanem azt, aki oda végezte a nagy dolgát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!