Magyar Hírlap: Lebonthatják a Déli pályaudvart

2016. január 02. 12:31

Hamarosan lebonthatják a Déli pályaudvar és felszedhetik az ottani síneket is, helyettük pedig park és P+R parkoló létesülhet – írja kormányközeli forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap.

2016. január 02. 12:31

A Magyar Hírlap kormányközeli forrásokból származó értesülései szerint nemsokára lebonthatják a Déli pályaudvart, melynek helyén egy park jöhet létre, mintegy a szomszédos Vérmező folytatásaként. A síneket felszedik és azok helyett P+R parkolót létesítenek majd a területen. A jelenlegi pályaudvar szerepét pedig a Kelenföldi pályaudvar veheti majd át – írja a lap.

Összesen 398 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2016. január 03. 14:05
"A síneket felszedik és azok helyett P+R parkolót létesítenek majd a területen." Ezzel nagyon sok embernek okoznak majd kellemetlenséget, és rontják a tömegközlekedést!!!!!! Mindezt azért, hogy valaki P+R parkoló céget üzemeltetve sok pénzt vághasson zsebre. Lelkiismeretlenség + a közlekedők szemében zuhanni fog a FIDESZ népszerűsége ez miatt is.
Amondó
2016. január 03. 13:18
Emlékeztető gyengébbek kedvéért (akik nem olvasnak, csak írnak): Lám, a politikusok fontos dolgokkal is foglalkoznak: "Tarlós István főpolgármester . . . elmondta, rendszeresek a tárgyalások Törökország budapesti diplomatáival. A megbeszéléseken a mecset ügye is előkerült. " http://index.hu/belfold/2015/05/18/kobanyan_nem_lesz_nagymecset/ A fényes jövő: A török vallásügyi minisztérium egyik kulturális-vallási szervezete . . . egy budapesti óriásmecset és iszlám kulturális központ látványtervét mutatja be. http://10.kerulet.ittlakunk.hu/templom/150518/kell-e-mecset-kobanyara Kétségek közt: "Tarlós szerint egyelőre tehát nincs olyan helyszín, ami a török és a magyar félnek is megfelelne a mecset számára." http://10.kerulet.ittlakunk.hu/templom/150519/tarlos-cafol-nem-lesz-mecset-kobanyan Happy End - körvonalazódik a megoldás: "Tarlós István személy szerint támogatja a Déli pályaudvar bezárását . . . " http://www.origo.hu/itthon/20150212-tarlos-bezaratna-a-deli-palyaudvart.html
Amondó
2016. január 03. 13:16
Miért annyira fontos a Déli pályaudvar eldózerolása? Parkoló? Pláza? BankCenter? Kórház? Stadion? Dehogyis! í Méltó hely kell a tervezett Budapesti Nagymecset és Iszlám Center számára !!! A korábbi kőbányai ötletelések csak kísérleti lufik voltak. Igazhitű muszlim nem elégedhet meg egy külvárosi rozsdaövezetben eldugott épülettel. Fontos a város közepe, a megszentelt történelmi helyek közelsége. (Amiképpen a "Pride" rituális vonaglómenetének helyszíne sem lehet egy külvárosi mellékutca, hanem csakis az Andrássy út.) A Budavári Nagyboldogasszony-templom (Mátyás-templom) másfél évszázadig mecsetként üzemelt, a jövője nem is kétséges, de befogadóképessége ma már elégtelen. 2026 ünnepi év, az igazhitűek diadalának fél évezredes évfordulója. Az ünnep vakító fénye grandiózus épületkolosszus létesítését parancsolja. Nem akárhova, hanem a meghódított város kellős közepére.
Amondó
2016. január 03. 13:13
Az egész topik csak Tarlós és bérkommentelő brigádjának porhintése. A váratlan tömegközlekedés ellenes megnyilvánulások is csak egy nagyszabású taktikai cselfogás részét képezik. A tömegközledés ellenes hangulatkeltés hátszelében először csak egy parkolót létesítünk, aztán a közhangulat tervszerű manipulálásával már bármilyen építmény nélkülözhetetlensége megindokolható. A közlekedési, városrendezési szempontok csak tizedrangú kérdésként odavetett gumicsontok. Mérhetetlenül fontosabb dolgokról szól a történet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!