Kormánypárti nyomásról beszélt a német újságíró, aztán visszavonta

2016. január 18. 14:56

Természetesen arra vagyunk utasítva, hogy kormánypárti módra tudósítsunk – mondta Claudia Zimmermann, a német közszolgálati WDR újságírója egy holland rádiónak – természetesen a menekültkrízis témájára utalva. Zimmermann utólag visszavonta az állítását. „Hülyeséget beszéltem” – fogalmazott az újságírónő.

2016. január 18. 14:56

Claudia Zimmermann, a német közszolgálati WDR újságírója az L1 nevű holland rádiónak arról beszélt: „Természetesen arra vagyunk utasítva, hogy kormánypárti módra tudósítsunk a menekültválságról”. Zimmermann szerint közszolgálati médiumként a problémákkal pozitívabban kellett foglalkozniuk, ez pedig Merkel Willkommenskulturjától addig tartott, amíg a közhangulat megváltozásával több kritikus hang jelent meg a médiában és a politikában.

A WDR csalódottságát fejezte ki Zimmermann kijelentései kapcsán, a szervezet szerint nem ez a hozzáállásuk a témához.

Claudia Zimmermann utólag úgy nyilatkozott: „Hülyeséget beszéltem. Az élő műsor miatt nyomás alá kerültem és össze-vissza locsogtam. Ez nekem nagyon kínos. Mert soha nem kényszerítettek arra, hogy tendenciózusan tudósítsak vagy egy tudósítást egy irányultságra hegyezzek ki”.

A közmédium még annyit közölt: „A WDR kiáll a kiegyensúlyozott és független újságírás mellett. A mi széles kínálatú programunk éppen ezekben a napokban mutatja be, milyen átfogóan, függetlenül, kritikusan és differenciáltan tudósítunk a menekültproblémáról”.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 03. 19:50
"Hülyeséget beszéltem." Mondta amikor kiengedték a kínzókamrából.
tyIer durden
2016. február 11. 22:18
Liberalfasiszta diktatura.
luga
2016. február 02. 08:56
Szánalmas vagy.
amayyudan2
2016. február 01. 20:44
"Minden bolsevik álma egy ilyen lopakodó diktatúra, mint amilyen Németországban van." Az biztos, hogy ha 2016-ot a Szovjetunió megérte volna, akkor most a KGB-s elvtársak (mondjuk Putyin) sírva könyörögnének a STASI-Bundesmuttinak a receptért. Elvégre a labancok simán, önként, demokratikusan megszavazták többször is az egyetlen állampártot, csak annyi kis trükk kellett hozzá, hogy legyen külön CDU/CSU/SPD a szavazólapon, aztán ezek szépen nagykoalíciózzanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!