Iszapkatasztrófa: az ügyészség nem hagyja annyiban a felmentő ítéletet

2016. január 29. 12:32

Az elsőfokú bíróság hibái lehetővé teszik az iszapkatasztrófa csütörtökön felmentett vádlottainak büntetőjogi felelősségre vonását másodfokon a veszprémi ügyészség szerint.

2016. január 29. 12:32

Az ügyészség minden jogi eszközzel élni fog az elkövetők felelősségre vonása érdekében az vörösiszap-katasztrófa ügyében Fejes Péter ügyész szerint, aki a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség épületében tartott pénteki sajtótájékoztatóján beszélt minderről. A Veszprémi Törvényszék ítéletében csütörtökön minden vádlottat felmentett az ügyben.

Az ügyész kifejtette: álláspontjuk szerint a vádlottak felelősséggel tartoznak a katasztrófa bekövetkezte utáni magatartásukért is, hiszen akkor nem értesítették haladéktalanul a hatóságokat és az önkormányzatokat.

Közölte, szerintük a törvényszék a közveszély kialakulásának napját tévesen tette 1998. december 23-ára, ez a tény másodfokon lehetővé teszi a vádlottak felelősségre vonását.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. január 29. 17:04
nohát..nekirugaszkodtak..csak el lesz csipve a portás meg mezei pocok aki megfurta a gátat... bohozat 2. felvonás indul.. fidesz-maszop maffia kuka! hajrá lmp, hajrá jobbik!
Csigorin
2016. január 29. 14:58
Tenyleg erik mar nagyon a picsanrugasa ezeknek a piszkos biroknak
Viz Elek
2016. január 29. 14:48
Nem értem az egészet. Egyes hírforrások szerint az egyik tervező azt nyilatkozta, hogy az iszaptározó az első percétől kezdve halálra volt ítélve. Hogyan? Akkor itt az első felelős aki hibás! Ez olyan mintha egy épület/híd tervezője már a tervezéskor tudná, hogy amit tervezett össze fog omlani. És nem hibás?
amayyudan2
2016. január 29. 13:12
Nem értem, mi olyan bonyolult az ügy bírósági lezárásán: Az elsőfokú ítéletet hozó bíró/bírói tanács ÖSSZES családtagját bele kell nyomni egy nagy kondérba, ami tele van vörösiszappal. Elég csak nyakig, nem kell, hogy megfulladjanak, a tömény lúgos oldat szépen leoldja róluk majd a húst. Ezt az elsőfokú ítéletet hozó bíró premier plánban végignézi. Ezek után meg kell kérdezni őt, hogy igazságosnak érzi-e még az elsőfokú ítéletét? Ha igen -> akkor nincs probléma, mehet ő is a kondérba, ha annyira helyesli ezt a kis fürdőzést minden körülmények között. Ha nem -> A magyar jogot semmibe véve, bíróként SZÁNDÉKOSAN megpróbálta hazug ítéletével kimosdatni a bűnösöket és meggyalázni az áldozatok emlékét, tehát megy a kondérba. Ezután az elsőfokú bírónő és családja elhalálozása miatt kell egy pert indítani, amiben első és másodfokon is felmentjük a kondért megtöltőket, abba az embereket belenyomókat, stb. És kész, pont ugyanúgy nincs felelős és következmény, mint az eredeti vörösiszapperben...nem frappáns?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!