Storck örül a sorsolásnak, Csányi reménykedik a továbbjutásban

2015. december 12. 21:42

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck szerint Magyarország nehéz csoportba, erős ellenfelek közé került, ennek ellenére örül a riválisoknak. Csányi Sándor szerint is lehetett volna könnyebb, de nehezebb ellenfele is a magyar csapatnak. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke reméli, hogy a válogatott továbbjut, de legalábbis tisztességesen helyt áll majd az Európa-bajnokságon.

2015. december 12. 21:42

Bernd Storck szövetségi kapitány örül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Portugáliát, Ausztriát és Izlandot kapta csoportellenfélül a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság szombati sorsolásán. A német szakvezető Párizsban az M4 Sport kamerája előtt úgy vélekedett, hogy Magyarország nehéz csoportba, erős ellenfelek közé került, ennek ellenére – mint mondta – örül a riválisoknak. Gyorsértékelésében Storck hangsúlyozta, a torna remek alkalom a magyar labdarúgók számára, hogy jó játékkal megmutatassák magukat a világnak, illetve tapasztalatot szerezzenek. Hozzátette: a magyar együttesnek semmi vesztenivalója nincs az F csoportban.

Az esetleges továbbjutással kapcsolatban leszögezte: ilyen távlatokban még nem gondolkozik. A Portugáliával szembeni találkozóról elmondta, hogy biztosan nehéz meccs lesz, ugyanakkor kiváló lehetőség, mert többek között Cristiano Ronaldo ellen is szerepelhetnek a magyarok. Izlanddal kapcsolatban a kapitány részéről elhangzott, hogy nagyon jól játszott a selejtezőcsoportjában, ezért minden bizonnyal veszélyes ellenfél lesz az Európa-bajnokságon is.

Csányi reménykedik a továbbjutásban

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a klubok szerepét hangsúlyozta a sorsolás után. „Örülni kell, hogy itt vagyunk. A csoportunk lehetett volna könnyebb, de nehezebb is” – szögezte le Csányi Sándor, aki szerint a felkészülés legalább annyira fontos lesz, amilyen a sorsolás volt. „A szövetség továbbra is minden segítséget megad a válogatottnak, remélem, a klubok is így tesznek.” Kifejtette: reményei szerint Bernd Storck együttese továbbjut az F csoportból, de legalábbis tisztességesen helytáll. Csányi úgy fogalmazott: Portugáliától és Izlandtól is tartania kell a magyar együttesnek.

Az osztrák szövetség elnökével már beszéltem, és szóba került, hogy az elmúlt években nem sikerült megszerveznünk egy barátságos meccset, de a sors most összehozott minket” – mesélte az MLSZ elnöke.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. december 13. 19:29
Arra még senki nem gondolt, hogy elmaradhat az egész rendezvény? Az Iszlám állam fanatikusainak óriási presztizs-győzelmet jelentene, ha sikerülne megtorpedózniuk. Ki tudja, mi történik még addig? Persze, még az a változat sem kizárható, hogy addigra nem is lesz Iszlám Állam. Egy esetet látok esélyesnek, hogy az első helyre kiemeltek közül a franciák kiesése sanszos; könnyen lehet, hogy a csoportjukból nem jutnak tovább. Ha a következő fél évben az IS fokozza a terrorcselekményeket, az olyan morális sokkot jelenthet Franciaországnak, hogy meginog. Ettől függetlenül, gyenge, morálisan szétesett az a csapat. A francia szövetségnél is csak a baj, baj hátán. Platini felfüggesztése sem lehet jó hatással rájuk. Egyetlen tényező szól ez ellen, ha valahogyan segítik, mondván, hogy a nézőszám látná kárát egy ilyen fejleménynek.
heep
2015. december 13. 13:27
"Storck örül a sorsolásnak" Nála jobban már csak a portugál, izlandi és az osztrák szövetségi kapitány örül neki.
formaegy
2015. december 13. 12:19
Jó lenne nem elbízni magukat, mert nem olyan könnyű csoport ez! Nem akármilyen játékkal jutott ki Izland, és Ausztria! A portugálokkal az utolsó meccset játsszuk, és ez nagyon-nagyon attól is fog függni, hogy a portugálok hogyan állnak! Ha simán belefér egy vereség a meccsükbe, talán akkor lazábbak lesznek, de erre alapozni megint hülyeség lenne. Természetes, hogy mindenki azt szeretné, ha tovább jutna a csapat, de én megmondom őszintén esélytelennek látom erre őket. Ismerve, látva a többi csapat teljesítményét, a selejtezőn való játékaikat, a magyaroknak szerencse is kell, ami nem nagyon jó dolog egy ilyen bajnokságon. No meg azért valljuk be, az elbizakodás sem a gyengéje a magyaroknak, ami nem a legjobb hozzáállás. Bernd Storck szövetségi kapitányban lehet egyedül bízni. No meg abban, hogy a sok "nagyokos" magyar megmondó emberke nem szól bele a döntéseibe. Én szurkolok a fiúknak. A becsületes helytállás a valószínű. De jó lenne tévedni - pozitív értelemben!)))
gudmen
2015. december 13. 01:39
abban reménykedem, hogy ez a megyényi vagy nagyobb területet birtoklo kibebaszott uzsorás egyszer visszaadja a pénzt amit ellopott... grat a fiuknak, hogy kijutottak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!