Feljelentette Matolcsyt a DK

2015. december 14. 13:11

A Magyar Nemzeti Bank „sok tízmilliárdos luxusköltései” miatt feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció a jegybankelnök ellen.

2015. december 14. 13:11

Ismét feljelentést tesz Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke ellen a Demokratikus Koalíció (DK) – közölte Varju László, a párt alelnöke vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus azt mondta: különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést Matolcsy György ellen. A DK a felelősségrevonást és az MNB alapítványainak megszüntetését követeli. A DK szerint az ügyészségnek lépnie kell az ügyben. Nem véletlen, hogy Brüsszel is vizsgálja mindazt, amit az MNB elnöke tesz – jegyezte meg Varju László.

Mint kifejtette, pártja szerint miután Matolcsy György az MNB élére került, egy számviteli trükkel a deviza átértékelődés hozamát a jegybank nem a költségvetésbe fizette be, hanem azt megtartva saját forrásként kezdte elkölteni. Számos luxusingatlant is vásároltak a pénzekből – fűzte hozzá.

Varju László elmondta azt is, hogy pártja szerint az MNB újabb és újabb alapítványokat hozott létre, és több százmilliárd forintot tüntettek el azokon keresztül. Ezeknek a forrásoknak a visszakövetelésére pedig csak az adna lehetőséget az államnak, ha megszüntetnék az alapítványokat. Varju emlékeztetett, hogy már korábban több ügyben tettek feljelentést Matolcsy György ellen, de ezekben nem történt érdemi lépés. A feljelentéseket most újra, egyben megteszik – közölte.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. december 15. 04:17
Kádári figuráknak az a bajuk hogy a magyar népről nem tudjál lehúzni a hetedik bőrt .
áfonya
2015. december 15. 04:12
Vörösbárók visszasírják simort a magas kamatot .Simor a külföldi bankokat tömte és a soros féle rabló tőkét szaporította a magyar költségvetésből ,sőt simor idején veszteséges volt a magyar gazdaság ,mert a ballib mszp-szdsz felszedett adósságai is a bank útján a külföldiek zsebeit vastagította,sőt még telt belőle dugi pénzecskékre ,, álpályázatokra osztogatására .2010 évre az országunk két hétre volt a csődtől ballibsik fosztogatása miatt.
áfonya
2015. december 15. 03:39
Feljelentő Matolcsynak tehet egy szívességet. Ballibsi eus seggnyalocok ismét megemelnék a kamatot gyurcsány regnálása ideje szintjére ,ismét a bankból külföldre áramoljon ki a magyar tőke . Ismét külföldi rabló tőke pihenjen a MNB-ban magas kamaton ,hogy a magyar költségvetést kipumpálják a multik tőkések zsebébe. Na ezért ordít az mszp dk lmp . Egyszer se volt olvasható hogy a ballibsi feljelentgetők jót akarnának az országunknak vagy a magyar népnek. Vörösbárók mindig a MNB-n tartják a szemüket ismét van annyi a bankban érdemesnek tarják kifosztani a kasszát. Ismét telne az állam pénzén venni laptopokat telefonokat autókat uj bútorokat ,sőt még olyan csusi féle zsebpénzeket is tudnának osztogatni titkos betétecskéket nyitni .Ismét a shalom elvtársakra szakadna a bank .
Malcolm Reynolds
2015. december 15. 00:47
Vajon miért védi bárki matolcsyt? a dk egy viccpárt de ebben a kérdésben igaza van. matolcsy árát a gyerekeink de még az ő unokáik is fizetni fogják. az annyira szánalmas hogy sokan csak azért védik a buta majom matolcsyt mert a dk támadja. matolcsy minden nap árt magyarországnak. Nem értem miért csak politikai oldalért rajonganak emberek és nem magyarországért. Mert ahogy nézem sokan magyarországot is feláldozznák hogy egy alig 5% pártba belerúgjanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!