Vona: A TEK csendben végezze a munkáját

2015. november 27. 16:05

Ha a TEK már az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának is kamuzik, az nagyon-nagyon rossz kilátás – mondta Vona Gábor Pörzse Sándornak. Szólt a török-orosz konfliktusról is.

2015. november 27. 16:05

Ne csodálkozzon Hajdu János, hogy politikai nyilatkozatokkal támadják a TEK-et, ha ilyen tisztázatlanok a múlt hétvégi ügyek – mondta Vona Gábor, aki elismerte, hogy terror valóban jelen van Európában, ezért a fokozott hatósági készültségre szükség van, a Terrorelhárítási Központ „kamuzását” viszont nem tudja elfogadni. 

Le kell vonni a személyi konzekvenciákat” – vélekedett a Jobbik elnöke Pörzse Sándor azon felvetésére reagálva, hogy Hajdú Jánosnak le kellene mondania. Ha a TEK már az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának is kamuzik, az nagyon-nagyon rossz kilátás – fejezte ki aggodalmát Vona, hozzátéve: magyarázatot vár. Vona Gábor azt szeretné, ha a TEK csendben végezné a dolgát, és nem keltene pánikot.

Földprivatizáció

A jobbikos politikus Orbán Viktor azon ígéretét idézte, miszerint amíg ő miniszterelnök lesz, külföldiek nem szerezhetnek magyar termőföldet. „A miniszterelnököt hazugságon érte az élet” – állapította meg Pörzse. Olyan, hogy a külföldiek földet szerezhessenek, még a szocialisták ideje alatt sem volt – húzta alá a Vona Gábor.

A pártelnök szerint tipikus trükk, hogy a Fidesz azzal vádolja a Jobbikot, ami a saját bűne, jelesül, hogy nagybirtokpárti, hogy korrupt, illetve hogy oligarchákkal vannak összefonódása. Hozzátette: a Fidesz nagyon fél a korrupció kérdésétől, mert érintett benne, és minden el fognak követni, hogy megtörjék a Jobbik néppárti arculatát, amitől ugyancsak tartanak.

Nemzetközi helyzet

Moszkva és Ankara konfliktusáról a lelőtt orosz vadászgép kapcsán a pártvezér kifejtette: aggódik, mert a magyar külpolitikát egy olyan német-török-orosz háromszögben képzeli el, amelyben hazánk mindhárom csúccsal jó viszonyt ápol.

Lehetett túlkapás és szándékos is – elemezte törökök a légi műveletét Vona, szerinte ugyanis a török hadsereg sokszor önállósítja magát. Ez sem Törökországnak sem Oroszországnak nem volt jó – jelentette ki, emlékeztetve: a törököké a NATO második legerősebb hadserege. 

Záró gondolatként közölte: nagy hibát követ el, aki azt gondolja, hogy Oroszország legyőzhető.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2015. november 28. 11:23
NEM az íráshoz szólok, inkább egy csöppnyi általánosság a JOBBIK-ról. VONÁÉK elqrták, nem kicsit, nagyon! MONDTAM, írtam korábban, hogy a JOBBIK ne akarjon FIDESZ lenni, mert FIDESZ már van! NE cukiskodjon a JOBBIK, maradjon meg radikálisnak, és akkor lehet erősebb párt, mint amilyen most. MERT sok MSZP-s támogatót is nyerhet oly módon! PERSZE a FIDESZ-nek nem lesz kihívója úgy sem, - legalábbis a közeljövőben biztos nem - de nagyon stabilan elfoglalhatja a második helyet a dobogón a pártok között, A mainál lényegesen nagyobb különbséggel előzve az utána következőket.
Mindjárt
2015. november 28. 05:58
Nem gondoltam volna, hogy bárki is túlteljesíti a gyurcsány/bajnai patkány kormányt lopásban, korrupcióban, hazudozásban, hazaárulásban. Orbánék aljas lopkodása, nemzet kifosztása, a magyar emberek árverése, állami tulajdonban lévő földek elmutyizása, idegen kezekbe átjátszása minden mocskot alulmúl. Mocskos, tolvaj, hazaáruló, kommunista, gazember Fidesz/MSZP!
OHM
2015. november 28. 00:00
a teknek is, meg a vonának is a kurvaanyját! Mindkét gecihalmaz csak arra jó, hogy teljesen értelmetlenül keltse a feszkót, miközben kibaszott sokba kerülnek a cigányoknak, merthogy tőlük lopják el az ellopandót!Hát basszak meg az anyjukat, lehetőleg még máma! Üdv.:orsósvendelné
áfonya
2015. november 27. 20:24
Orbánt akarták lelőni az elfogott szélsőségesek . Kommunisták győzelmi útja ártatlan emberekkel áldozatokkal vannak kikövezve. http://www.blikk.hu/aktualis/politika/orbnt-akartk-lelni-az-elfogott-szlssgesek/wr1nfx1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!