Ötven rendőrt küldünk a szlovén-horvát határra

2015. november 01. 09:58

Ötven rendőrt küld Magyarország a szlovén-horvát határra – mondta Bakondi György a köztévé szombat esti műsorában. A szlovén és a magyar rendőr-főkapitány a jövő héten írja alá az erről szóló megállapodást.

2015. november 01. 09:58

 

Hamarosan elindulhat az a mintegy 50 magyar rendőr Szlovéniába, akik a szlovén-horvát határ védelmébe kapcsolódnak majd be – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György közlése szerint jövő héten írják alá a két állam országos rendőr-főkapitányai az erről szóló megállapodást. Ezt követően haladéktalanul útnak indul az ötven rendőr, kiegészülve két logisztikai feladatok ellátásával megbízott szakemberrel – tette hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön közölte, az együttműködés a magyar és a szlovén belügyminiszterek megállapodása alapján valósulhat meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a nyugat-balkáni migráció által érintett országok vezetőinek vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozóján azt mondta, Magyarország kész segíteni a migránsútvonalon fekvő államokat. A magyar kormányfő kifejtette: bár Magyarország már nem a bevándorlók útvonalán fekvő ország többé, és ennek megfelelően megfigyelőként vett részt a vasárnapi brüsszeli értekezleten, mégis fontosnak tartja, hogy segítse azokat az államokat, amelyek a migránsútvonalon találhatók.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. november 02. 01:40
Egy újságcím baki a módszerveltás előtti időből: A varsói szerződés hadgyakorlat kapcsán: "Ezután is ki kell használnunk minden lehetőséget a testvéri csapatok haderejének TÖKÉLESÍTÉSÉRE."
alizka
2015. november 01. 15:12
ez valami, következő lépés: http://888.hu/article-mar-a-varosi-hadviselesre-keszul-a-nemet-hadsereg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!