Lázár: Az EU miatt vehetnek állami földet a külföldiek

2015. november 12. 16:15

A román határra is épülhet kerítés, ha szükség lesz rá; Magyarország továbbra sem fogad visszatoloncolt migránsokat; a nagycsaládosok gyermekeinek pedig ingyen adná az útlevelet a kormány. Sajtót tájékoztatott Lázár János, aki elmondta: az Európai Bizottság (EB) ragaszkodott ahhoz, hogy külföldi, de helyben lakó földművesek is részt vehessenek a hétfőn induló földárveréseken.

2015. november 12. 16:15

A kormány szükség esetén a magyar-román határon is kész és képes rövid időn belül műszaki határzárat létesíteni – erősítette meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető azt mondta, ha Ausztria és Szlovénia is kerítést épít, van esély arra, hogy az illegális bevándorlók Szerbiából a magyar-román határ felé veszik az útjukat. A magyar kormánynak erre az esetre is van terve, amely alapján kész és képes megvédeni a határt – közölte, hangsúlyozva azonban, hogy csak végső esetben kezdik meg a kerítésépítést a magyar-román határszakaszon.

Lázár János azt is megismételte, hogy Magyarország nem fogad visszatoloncolt bevándorlókat. A Miniszterelnökség vezetője többször is hangsúlyozta: „mi nem a bevándorlás megszervezésében, hanem megállításában vagyunk érdekeltek”.

Lázár: az Európai Bizottság ragaszkodott a külföldiek földvásárlásának biztosításához

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint az Európai Bizottság (EB) ragaszkodott ahhoz, hogy a nem magyar állampolgárságú, helyben lakó földművesek is részt vehessenek a hétfőn induló földárveréseken. Lázár János csütörtökön Budapesten elmondta azt is, további 20 ezer hektár földet is árverésre bocsátanak.

A miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az MSZP és a Jobbik jelentette fel a magyar kormányt az EB-nél, amely konzultáció keretében jelezte, ragaszkodik ahhoz, hogy a külföldiek is vásárolhassanak földet, de a két ellenzéki párt feljelentését elutasítja. Közölte azt is, hogy 10 milliárd forintnyi hiteligény érkezett be a Budapest Bankhoz, ezeket a pénzintézet jóvá is hagyta.

Lázár János beszámolt arról is, hogy az új földtulajdonosoknak lehetőséget teremtenek arra, hogy rendszeresen felülvizsgálhassák a földbérleti díj mértékét, azt azonban a piaci viszonyoknál magasabb árban nem határozhatják meg.

Lázár: legyen ingyenes az útlevél a nagycsaládosok gyermekeinek!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt javasolja, hogy a nagycsaládosok gyermekei ingyen kapják az útlevelet. Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján az állami rezsicsökkentés újabb elemén kívül arról is beszámolt, hogy a kormány a jövő héten tárgyal a családtámogatás rendszeréről, a családi otthonteremtési kedvezményről, a nemzetgazdasági tárca pedig egy lakáspolitikai csomaggal is készül.

A tárcavezető kitért Orbán Viktor miniszterelnök e heti nyíregyházi látogatására is, emlékeztetve, hogy a Digitális Magyarország programot éppen Nyíregyházán „próbálják ki”. Ezzel kapcsolatban óriási kérdésnek nevezte, hogy a szélessávú internethálózat kiépülésével az önkormányzat és az állam milyen szolgáltatásokat tud majd nyújtani a versenyképesség növelése érdekében.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. november 13. 18:45
"Hová másoltad?" Arra az idézetre akadtál belém az elején, már erre sem emlékszel, ennyire mamlasz nem lehetsz..
Mindjárt
2015. november 13. 10:32
A Fidesz ismét hazudott: külföldiek is vehetik az állami földeket! A tegnapi napon a Kormány beismerte, hogy a Jobbiknak végig igaza volt és külföldiek számára is lehetőséget teremt a földvásárlásra Fidesz földtörvénye. Álláspontunk szerint csak nemzeti önfeladásként lehet értelmezni Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által aláírt rendelet, hiszen a kedden megjelent és a mai nappal hatályosult 1792/2015-ös kormányhatározat úgy módosítja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) tartozó földek árverését szabályozó passzust, hogy kikerül a szövegből a "magyar állampolgárságú" kitétel és valamennyi uniós tagállam polgára jogosult lesz a földszerzésre. A sajtó megkeresésére nem is tagadta sem a kormány illetékese, sem az agrárkamara elnöke, hogy ez bizony azt eredményezheti, hogy külföldiek kezébe kerülhet a hétfőn induló liciteken az állami föld. A Jobbik felszólítja a Kormányt, hogy azonnal állítsa le az állami földek privatizációját és vonja vissza a külföldiek földszerzését engedélyező módosító kormányhatározatot! Amennyiben ezt nem teszi meg, azzal azt is beismerik, hogy a Fidesznek fontosabb a saját földesurai és a külföldiek kiszolgálása, mint a magyar föld magyar kézben tartása, vagyis a magyar emberek érdeke. Magyar Zoltán országgyűlési képviselő https://jobbik.hu/hireink/fidesz-ismet-hazudott-kulfoldiek-vehetik-az-allami-foldeket Mocskos hazaáruló kommunista Fidesz!
csuka
2015. november 13. 07:53
Szépen vigyáznak szerzeményeikre az oláhok: külföldi kezekbe juttatták a termőföldek 40 százalékát ... https://kuruc.info/r/4/151034/ A felcsúti hazudozó is ezt csinálja. Csak a FIDESZ(DSZ) HAZAÁRULÓ MAFFIA !
formaegy
2015. november 13. 07:07
"Az EU miatt vehetnek állami földet a külföldiek..." Na ez lesz, ami a buktát fogja okozni. Ha igaz magyarok vagytok, és valóban M.o. az első számotokra, egyetlen egy dologban nem engedtek az EU-nak - ha kell kiléptek - magyar földet külföldinek eladni!!! Fontosabb nektek az Eu-ból megszerezhető pénz a csókosoknak, mint a magyar ember akarata! Ne feledjétek, a horda kérdés most hozza a %-ot, de rengeteg negatív, aljas dolgot is műveltetek, amit nem felejt a magyar. A föld szent dolog a magyarnak! Csak egy hazaáruló képes külföldi kézre adni egy parcellát is!!! Szégyelljétek magatokat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!