„Ez politikai terrorizmus” - Súlyosan bántalmazták az MSZP decsi képviselőjelöltjét

2015. november 19. 17:01

Úgy ütötték fejbe csütörtökön az MSZP decsi képviselőjelöltjét, hogy többszörös koponyacsonttörést szenvedett. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben. A párt szekszárdi választókerületi elnöke szerint Vaskó Sándort már többször megfenyegették a jelenlegi polgármester hívei, mint ahogy az egyik polgármesterjelöltet is. A politikus szerint ha valakit politikai nézetei miatt fenyegetnek, megvernek, az politikai terrorizmus.

2015. november 19. 17:01

Súlyosan bántalmazták csütörtökön az MSZP egyik, a Tolna megyei Decsen tartandó időközi önkormányzati választáson induló képviselőjelöltjét, a rendőrség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást. Kurtyán Ferenc, a párt szekszárdi választókerületének elnöke az MTI-nek elmondta: a képviselőjelöltet kora reggel vállalkozásának telephelyén egy ismeretlen tárggyal valaki fejbe ütötte. Vaskó Sándort kórházba vitték, ahol megállapították, hogy többszörös koponyacsonttörést szenvedett, a sérültet jelenleg is megfigyelés alatt tartják. Hozzátette: jelöltjük korábban fenyegető hangú üzeneteket kapott a község jelenlegi polgármesterének híveitől, illetve egy képviselő baráti körétől, akik az MSZP miatt támadták.

Úgy látszik, hogy a kampány és a ma reggeli esemény között sajnos összefüggés van” – jegyezte meg. Elmondta azt is, hogy ismerete szerint egy függetlenként induló polgármesterjelöltet szintén megfenyegettek Decsen. „Ha valakit politikai nézetei miatt fenyegetnek, megvernek, az politikai terrorizmus” - mondta.

Molnár Ágnes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a főkapitányság eljárást indított ismeretlen tettes ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

A 3800 lakosú Decsen vasárnap azért rendeznek időközi önkormányzati választást, mert a hattagú testület augusztus 12-én feloszlatta magát. A választáson tizennégy független, két MSZP-s jelölt és a Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesület egy képviselőjelöltje indul. A decsiek három független polgármesterjelöltre szavazhatnak: Antal Zsolt jelenlegi polgármesterre, Gondi Klárára és Herbert Évára.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. november 20. 07:42
Az első hírek arról szóltak, hogy éppen az állatokat ment etetni. Ezek szerint a telepe állattartó telep. Nagyon valószínű, hogy megélhetésiket lepett meg éppen.
lajkakutyus
2015. november 19. 21:15
Az egyik mszp-s fejbeverte a másikat? Szép munka, bár ezek már seqqbe is dugták egymást választási kampányban:-))) (Szombathely)
brise
2015. november 19. 20:52
Mai nap dumája! :-D
Békanász a hasadon
2015. november 19. 20:43
A DK szóvivőjeként tért vissza, legutóbb az építőipari alvállalkozókért harcolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!