Együtt: A magyar gazdaság az Európai Unió emlőin él

2015. november 11. 14:43

Pápa Levente, az Együtt politikusa szerint az EU-ból érkező évi 5-6 milliárd forinton múlik a mai magyar gazdaság jövője, és ha ez az összeg csökkenni fog, az óriási problémákat okoz majd. Elmondta: a magyar vállalkozások esetében nem a tehetség, a szorgalom, a rátermettség vagy az innováció jelentik a siker kritériumait, hanem az, hogy jóban vannak-e a hatalommal.

2015. november 11. 14:43

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja véleménye szerint a mai magyar gazdaság lényegében „az Európai Unió emlőin él” – mondta a párt alelnöke az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter éves beszámolójára reagálva.

Pápa Levente úgy fogalmazott: az EU-ból érkező évi 5-6 milliárd forinton múlik a mai magyar gazdaság jövője, és ha ez az összeg csökkenni fog, az óriási problémákat okoz majd. A külső eladósodottság csökkenése, a folyó fizetési mérleg többlete, a kamatcsökkentés és a laza monetáris politika lehetősége mind az unióból származó pénzeknek köszönhető – fogalmazott.

Pápa Levente azt is mondta, hogy jelenleg a magyar vállalkozások esetében nem a tehetség, a szorgalom, a rátermettség vagy az innováció jelentik a siker kritériumait, hanem az, hogy jóban vannak-e a hatalommal. Szerinte egy államkapitalista rendszer épül, mert ez nem piacgazdaság. A kormány mindig arra hivatkozik, hogy a magyar embereket támogatja, miközben a „haverokat támogatja, akik éppen magyarok”, ez pedig óriási különbség – összegzett a politikus.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!