Bekerült az Európai Zöld Párt elnökségébe egy LMP-s politikus

2015. november 15. 16:36

Ungár Pétert beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe – közölte Schiffer András, aki beszámolt arról is: a párt tanácskozásán határozatot fogadtak el a párizsi klímacsúccsal, valamint a migrációs krízissel kapcsolatosan is, de utóbbit az LMP nem szavazta meg, mivel csak a menekültekről szólt, és nem kezelte megfelelő súllyal a biztonsági szempontokat.

2015. november 15. 16:36

Ungár Pétert, az LMP nemzetközi titkárát beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe – közölte Schiffer András, az LMP társelnöke vasárnap az MTI-vel. Schiffer András telefonon elmondta: a zöld párt Franciaországban, Lyonban tartotta a tanácskozással egybekötött tisztújítását, ahol öt évre választották meg az elnökséget. Ungár Péter egyébként önkormányzati képviselő is, a II. kerületi testületben foglal helyet.

A tanácskozáson téma volt egyebek mellett az örmény holokauszt, a párizsi klímakonferencia, valamint a migráció is. Schiffer András a fentiekkel kapcsolatban elmondta: határozatot fogadtak el, amely szerint nem szabad beengedni a klímakonferenciára azokat a globális, „klímabűnöző” nagyvállalatokat, amelyek nyomást gyakorolhatnak a tanácskozásra. 

Szólt arról is, hogy az LMP nem szavazta meg azt a határozatot, amely a migrációs krízissel foglalkozik, mert a zöld párt állásfoglalása csak a menekültekről beszél, migránsokról nem és nem kezelte a súlyuknak megfelelően a biztonsági szempontokat. Szavai szerint a kétnapos egyeztetésre rányomta a bélyegét a pénteki párizsi merénylet, ezért több tanácskozási pontot is töröltek.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. november 15. 20:06
Ki került be hova?
Wendriner
2015. november 15. 19:32
Hány éves vagy királyfi?
Morgen
2015. november 15. 19:27
Cohn Bendit apátok ott van még?
várúr
2015. november 15. 18:50
Helyes. Ungár beszélhet ződeket az elnökségben (is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!