Az egész Balkánon és Magyarországon is átkelhetett októberben az egyik terrorista

2015. november 15. 02:22

Szerbiában és Horvátországban is regisztrálták az Ahmed Al-Mohamed névre kiállított, az egyik párizsi merénylő holttesténél megtalált szíriai útlevél gazdáját, aki mintegy hetven másik menedékkérővel együtt október 3-án a tengeren át érkezett meg egy görög szigetre. Jó eséllyel egy másik terrorista is Görögországon át érkezett Európába, egy társuk pedig Párizs külvárosában élő francia állampolgár volt.

2015. november 15. 02:22
mandiner .

A balkáni menekült-útvonalon át érkezhetett Európába a péntek éjjeli párizsi terrortámadások egyik elkövetője a szerb Blic értesülései szerint. A lap vasárnapi számában fotót is közöl az Ahmed Al-Mohamed névre kiállított szír útlevélről. 

A görög belügyminiszter-helyettes, Nikos Toskas közleménye szerint az útlevél gazdáját Lérosz szigetén regisztrálták 2015. október 3-án, ahova Törökországból érkezett egy lélekvesztőn, 69 másik menedékkérővel együtt. A Blic úgy tudja, hogy a férfi 2015. október 7-én Miratovcénál lépett be Szerbiába Macedóniából, menekültkérelmet adott be Preševóban, majd folytatta útját Horvátországon át Nyugat-Európa felé.

Mindezzel egybevág a horvát RTL televízió értesülése, miszerint 2015. október 8-án a szerb-horvát határon fekvő Valkóapáti (Opatovac) melletti befogadóközpontban is regisztrálták az útlevél tulajdonosát, aki aztán Magyarországon, majd Ausztrián át utazott tovább.

Másik terrorista is jöhetett a Balkánon át

A Reuters úgy tudja, hogy jó eséllyel egy másik párizsi merénylőnek is Görögországon át vezetett az útja Európába. „Nagyon valószínű, hogy egy másik gyanúsított is átkelt Görögországon. Folytatjuk a vizsgálatot.” – közölte a hírügynökség kormányzati forrása.

A Politico európai kiadása összefoglalójában azt írja, a francia ügyészség feltételezései szerint a nyolc terrorista három csoportra oszolva követte el a támadásokat több helyszínen. Az elkövetők körül a szír útleveles férfin kívül még egy 1985-ös születésű francia férfit azonosítottak, aki Párizs egyik elővárosában élt, és az iszlám radikalizmus szimpatizánsaként tartották nyilván. Az elkövetők között belga állampolgárok is lehettek, Brüsszel jelentős részben muzulmánok lakta Molenbeek negyedében nagyszabású rendőri akciók zajlottak szombaton késő este, többeket letartóztattak.

Egyes hírforrások úgy tudják, a Stade de France stadion mellett magát felrobbantó terroristák egyike mindössze 15 éves volt – a francia Le Monde-nak viszont nincs ilyen információja.

2015. november 13-án, pénteken éjjel Párizsban számos helyszínen párhuzamosan hajtottak végre terrorcselekményeket. Percről perce tudósításunkat itt találja, az összes ide tartozó hírt, videót, véleményt pedig a terror Párizsban címke alatt.

*

Fotó: Blic

Összesen 343 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirvi
2015. november 15. 22:06
Én csak azt nem értem, hogy min megy a felháborodás? Az IÁ anno bejelentette, hogy terroristákat küldenek a migránsok között. Mit hittek? Viccelnek?
néhai Ch.Pilot
2015. november 15. 19:59
"Az egész Balkánon és Magyarországon is átkelhetett októberben az egyik terrorista" Ajánlok egy fogadást! Ez a cím, ez a mondat járja be mostanság a világsajtót. Ha valaha vége lesz Európa iszlám megszállásának, erre alapozva kizárólag Magyarországot fogja a nemzetközi közösség az egészért okolni és megbüntetni, az Iszlám utolsó csatlósának bélyegezni. Lehet, hogy újabb területeket is el fognak venni tőlünk emiatt.
választópolgár
2015. november 15. 18:56
lehet pont az aki a neki vizet hozó rendőrbe rúgott
küllő
2015. november 15. 17:48
"..hazánkon át..." ????? De hát a püffedt pávatáncos megvédte Európát !! Vagy mégsem ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!