MTA: Ebben az évtizedben nem áll le az Európába vándorlás

2015. október 29. 15:45

Ebben az évtizedben nem áll le, sőt, talán nem is mérséklődik a menekültek Európába áramlása – állapította meg az MTA munkacsoportja most elkészült tanulmányában. Ennek elkészítésében szeptember óta az akadémia 30 földrajztudósa, kisebbségkutatója, jogásza, közgazdásza, regionális kérdésekkel foglalkozó szakembere vett részt.

2015. október 29. 15:45

Nem áll le a menekültek Európába áramlása, sőt, talán nem is mérséklődik ebben az évtizedben – állapította meg a Magyar Tudományos Akadémián létrehozott munkacsoport, amelynek tanulmányáról csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.

Lovász László, az MTA elnöke elmondta: a Belügyminisztérium felkérésére bővítette ki az akadémia korábbi migrációs kutatásait, a munkában az MTA öt intézetének csaknem 30 földrajztudósa, kisebbségkutatója, jogásza, közgazdásza, regionális kérdésekkel foglalkozó szakembere vett részt szeptember óta.

A most elkészült és az MTA honlapján, az mta.hu oldalon nyilvánosságra hozott tanulmány az év első nyolc hónapjában felvett, illetve összegyűjtött menekültügyi regisztrációs adatok elemzése mellett a kibocsátó országok gazdasági és társadalmi helyzetével foglalkozik.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2015. október 30. 09:41
A migráns válság első (és egyetlen!) tudományos igényű feldolgozása. Távol a politikai/média közhelyektől. Nem is kap nagy figyelmet! Itt olvasható: http://mta.hu/data/cikk/13/70/8/cikk_137008/_europabairnyulo.pdf
egyetmondok
2015. október 29. 22:08
A Magyar Tudományos Akadémia átállt.
evei
2015. október 29. 21:08
Olyan erővel, elszántan jön a tömeg, hogy látható: jó ideje sok energiát fektettek abba, hogy ez így legyen. A válasznak ezért kellene határozottnak lennie.
pollip
2015. október 29. 18:55
A migráció plusz a gmo......... "Államtitkár: végül úgyis megnyerjük a GMO-ellenes háborút 2015. október 28., szerda 19:23 InfoRádió Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + - Elutasította az Európai Parlament azt a javaslatot, amely alapján a tagállamok megtilthatták volna a génmódosított növényeket tartalmazó termékek forgalmazását területükön. A földművelésügyi tárca államtitkára szerint azonban a kabinet végül úgyis megnyeri a GMO-ellenes háborút." http://inforadio.hu/hir/belfold/allamtitkar-vegul-ugyis-megnyerjuk-a-gmo-ellenes-haborut-769718
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!