Lehet vörös húst enni, csak éljünk egészségesen!

2015. október 29. 16:06

Nem kell foglalkoznunk a vörös húsokban rejlő kockázattal, ha elég rostot, mikroorganizmust és vitamint eszünk, eleget pihenünk, illetve általában egészségesen élünk – mondta az Index által megkérdezett dietetikus.

2015. október 29. 16:06

 

Amerika választ! Kövesse élőben november 5-én a Mandiner Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján!

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2015. október 30. 05:23
Adalék: 1 Kg marhahús valamivel több mint 16000 liter édesvíz elfogyasztásába kerül, miközben metánkibocsájtás is hatalmas. A baromfihús kb. a fele. (persze tápértékben is.) Folyt: Füstölt sózott húsok...
realista
2015. október 29. 21:23
Azzal a burkolt szándékkal dobták be ezt a rákkeltő témát, hogy szokjunk hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy egyre kevesebb hús fog az asztalra kerülni, viszont örüljünk neki, mert így óvjuk az egészségünket.
Vir.Hungaricus
2015. október 29. 19:05
Mindenki a vörös húsok "valószínű" karcinogenitásán rugózik, holott a WHO jelentésében ez gyengébb valószínűséggel van említve, mint a feldolgozott húsok rákkeltő hatása. Márpedig, ha ránézünk a bolti felvágottaspult kínálatára, azért van ott 1-2 termék, ami első ránézésre sem a megtestesült egészség. Számomra a fő üzenet az élelmiszeripari, tartósítószeres, ízfokozós katyvaszok veszélyességének hangsúlyozása.
liberálzöld.
2015. október 29. 18:24
Na nebammmá!!!! Most lett a sertéshús ÁFÁja 5%. Erre meg rákkeltő? Pedig mekkora mangalica bizniszbe kezdett a nemzet gázszerelője!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!