Leégett a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka

2015. október 15. 07:51

A hajnali órákban kigyulladt, majd teljesen leégett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka. A tüzet már sikerült megfékezni, de a csarnok gyakorlatilag menthetetlenné vált. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

2015. október 15. 07:51

Kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás utcában csütörtök hajnalban – közölte a rendőrség a honlapján. A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy az épület teljes terjedelmében égett, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a budapesti tűzoltókat nem sokkal reggel öt óra után riasztották, hogy ég a Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres sportcsarnoka az Alkotás utcában.

Több mint hatvan tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, de csak kívülről tudták oltani, mivel nem tudnak az épületbe bemenni. „A sportcsarnok gyakorlatilag menthetetlen” – fogalmazott a szóvivő. Elmondta: a tűzoltók tíz gépjárművel érkeztek a helyszínre, és tizenhat vízsugárral oltották a tüzet. A lángok átterjedtek a sportcsarnok melletti többszintes épületre is.történt.

Nem sokkal hat óra után körülhatárolták a tüzet

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője később közölte, hogy nem sokkkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet, és már nem lángol a csarnok. Hozzátette: a háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény valóban használhatatlanná vált. A szomszédos épületre is átterjedt tüzet viszont sikerült eloltani, és megakadályozni a nagyobb károkat. Ott csak a homlokzat kapott lángra.

A tűzesetben személyi sérülés nem történt, a közeli kollégiumot viszont kétszázötven embernek kellett elhagynia a tűz miatt, de már ők is visszatérhettek az épületbe.

Újra járnak a villamosok

A tűz miatt lezárták az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között az oltás idejére. A Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között nem járt a 61-es villamos sem, itt pótlóbuszok vitték az utasokat.

A BKK közlése szerint viszont mostanra ismét teljes vonalán közlekedik a 61-es villamos, és a rendőrség is azt közölte, hogy már az Alkotás utca is járható mindkét irányban.

Kidőlt egy fal

A Testnevelési Egyetem Alkotás utcai atlétikai csarnokában keletkezett tűz után az épület egyik fala mintegy tíz métert hosszan kidőlt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtök délelőtt a honlapján. A tűzoltók egy vízágyúval és öt vízsugárral a még izzó és füstölő részek oltásán dolgoznak – írták.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2015. október 15. 12:03
szomorú hír
machinemouse
2015. október 15. 11:17
http://magyaridok.hu/belfold/sportkorhaz-helyen-lehet-az-uj-szuperkorhaz-22713/
gudmen
2015. október 15. 11:15
https://www.facebook.com/vastagbor/photos/a.129450963790757.23294.129447163791137/906721939396985/?type=3&theater ezek a fura véletlenek...
vakhangya6
2015. október 15. 11:13
Az új Budapest sportcsarnok.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!