Migránsosdit játszanak az ovisok – Ombudsmanhoz fordul a TASZ és az EKINT

2015. október 08. 16:56

A zákányi óvodások múlt héten az ovi szervezésében meglátogatták a határzár építésén dolgozó honvédeket, és saját készítésű ajándékokat adtak át – hívja fel a figyelmet az Eötvös Károly Intézet. Az óvodapedagógusok szerint jellemző, hogy „a fiúk katonásat, a lányok menekülteset játszanak” az óvodában. Az EKINT és a TASZ az ombudsmanhoz fordul, mert szerintük a militáns megoldásokat népszerűsítette az intézmény, és ezzel megsértették az ovisok lelkiismereti szabadságát.

2015. október 08. 16:56

Múlt héten több médium is beszámolt róla, hogy zákányi óvodások meglátogatták a horvát határon kerítés építésén dolgozó honvédeket, és maguk készítette ajándékokat adtak át nekik. Az Eötvös Károly Intézet (EKINT) friss közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy „az óvodapedagógusok beszámolója szerint jellemző, hogy »a fiúk katonásat, a lányok menekülteset játszanak« az óvodában”. 

A szervezet az ombudsmanhoz, az óvodafenntartóhoz és az oktatási jogok biztosához fordul, méghozzá a TASZ-szal együtt, mert úgy látják, „az óvoda akciója megsértette a gyerekek és szülők emberi méltóságát és lelkiismereti szabadságát. Szerintük az óvoda „a militáns »megoldásokat« népszerűsítette óvodáskorú gyerekeknek”. 

A szülők kizárólagos joga azonban eldönteni, hogy a békés megoldásokat, vagy a katonai konfliktuskezelést, életformát népszerűsítő nevelésben részesítik-e gyermekeiket” – írja az EKINT, hozzátéve: a gyerekek személyiségi jogai azzal is sérülhettek, ha róluk szülői hozzájárulás nélkül felvételeket készítettek és tettek közzé a sajtóban és a közösségi médiában.

Külön kiemelik, hogy a történtekkel egyet nem értő szülőknek nincs lehetőségük a tiltakozásra, mivel a településen egyetlen óvoda van.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudolf Csámpai
2015. október 09. 20:06
kiváncsi lennék, ha az itt hozzászólók gyermekeit az óvodájuk kérdés nélkül elvinné egy délután melegbárba az "ismerd meg hazád kulturáját" jegyében, mennyire sírnának be :D senkinek nem jut eszébe, hogy egy ovódának nincs joga semmilyen módon befolyásolni a gyermek személységének fejlődését, ha az eredmény bizton állíthatóan, vagy legalábbis igen valószínűen nem pozitív. Háború elől menekülő emberekből, áldozatokból gonoszt faragni pusztán gyávaságból és félelemből tisztán mutatja az európai kultura életrevalóságát, vagy annak hiányát. a tény, hogy olyan könnyen adják fel emberek az alapvető emberi jogaikat a "védelemért", illetve szemet húnynak más emberei lények jogainak tiprásán, számomra úgy tűnik, embernek álcázott állatok acsarkodnak a kerítésen innenről, emberi lényekre. szánni való marhák, kolomppal a nyakukban. még szerencse, hogy az állam szeresse a szolgálatkész rabszolgákat :D
cereal killer
2015. október 08. 20:25
A TASZ-nak az a baja, hogy az ovisok a magyar katonáknak vittek ajándékot, nem pedig a migránsoknak. Ha a migránsoknak vittek volna, akkor haladó szellemű, európai nevelés folyna a mintaóvodában.
Öreg
2015. október 08. 20:07
baromságnak nincs határa, már azt is megszabnák, hogy az ovis gyereknek mit szabad játszani!
bookmark
2015. október 08. 19:58
Afgán gyerek feleség 6 havi kinzás után így néz ki. http://youtu.be/0fHqA4GQxsE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!