Jobbik: Zárják végre le a horvát határt!

2015. október 15. 14:39

Z. Kárpát Dániel szerint a kormánynak korábbi ígéretének megfelelően le kellene zárnia Magyarország déli határát a horvát szakaszon is. A jobbikos politikus szerint egyébként a kormány kettős játszmát folytat a migránskvóta ügyében.

2015. október 15. 14:39

A Jobbik azt követeli a kormánytól, hogy korábbi ígéretének megfelelően a horvát szakaszon is zárja le Magyarország déli határát. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arra is felszólította a kabinetet, hogy tisztázza, milyen jövőt képzel a Magyarországra visszatoloncolni tervezett több tízezer migránsnak. A jobbikos politikus szerint ugyanis a kormány „aljas kettős játszmát” folytat a kvótarendszer ügyében, hiszen miközben belföldön harcosan elutasítja azt, addig az Európai Parlamentben kész elfogadni a kvótákat.

Z. Kárpát Dániel megerősítette, a Jobbik továbbra is zéró toleranciát hirdet a migránsokkal szemben, a kvótarendszer megakadályozása érdekében pedig készek ügydöntő népszavazást kezdeményezni. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány hozzájuk hasonló határozottabb fellépésére, valamint a déli határ fizikai lezárására azért is szükség lenne, mert jövőre a mostaninál is több migráns érkezhet Afrikából és Afganisztánból.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. október 15. 22:48
2015. 10. 15. 14:05 BEVÁNDORLÁS: SEMMIFÉLE KVÓTÁT NEM FOGAD EL A JOBBIK A Jobbik egyértelmű válaszokat vár a migrációkérdés következményeiről a kormányzattól - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. A politikus szerint a világ és a történelem folyamatai felpörögnek, a hullámok pedig átcsapnak a fejünk fölött anélkül, hogy a kormányzat a jobbikos figyelmeztetések ellenére időben felkészülne a bajra, és lépéseket tenne. A Jobbik szeretné tudni, hogy mikor lesz teljes a déli fizikai határzár, amelyen keresztül migránsok többszöröse érkezik ahhoz képest, mint ahányan a röszkei incidens idején jöttek. Z. Kárpát hangsúlyozta: a Jobbik előre figyelmeztet arra, hogy a jövőben Fekete-Afrika és Afganisztán irányából a mostani migránstömeg többszörösének érkezésére kell számítani. A Jobbik várja a kormányzat álláspontját a visszatoloncolásokkal kapcsolatban is, mivel - bár a média erről ritkán számol be - jelenleg is zajlik a folyamat. A kormány idén már több száz visszatoloncolt migránst fogadott be, ám látványosan semmiféle elképzelésük nincs arról, hogy mi lesz a sorsuk - mondta el a politikus. A képviselő felhívta a figyelmet: újabb elképesztő európai ötletek merülnek fel, amelyekkel kapcsolatban törésvonal húzódik a kormány és a Jobbik álláspontja között. Felmerült, hogy egy állandó algoritmus alapján történő elosztási kvóta alapján osszák el a migránsokat a tagállamok között, ami azt jelentené, hogy a beáramló tömeg bizonyos százalékát kötelesek lennénk befogadni. Ha ez a kvótajavaslat elfogadásra kerül, a kormány semmilyen garanciát nem tud adni arra, hogy ne telepítsenek ide akár több tízezer bevándorlót évente. A Jobbik bármiféle kvótaszerű megoldással szemben zéró toleranciát hirdet - hangsúlyozta Z. Kárpát. A Jobbik szerint a kormányzat egy aljas kettős játékot folytat: itthon kikel a kvóta ellen, külpolitikai téren viszont - akár az EP-ben, szavazatokkal - hozzájárul ahhoz, hogy hasonló megoldások szülessenek. A párt alelnöke emlékeztetett a fideszes Németh Zsolt kijelentésére, aki azt mondta, a nemzetállamok kora lejárt, és amennyiben legitim döntés születik a kvótarendszerről, Magyarországnak azt el kell fogadnia. A Jobbik követeli a kormánytól, hogy árulják el, mi a valódi álláspontjuk. Z. Kárpát elmondta: a Jobbik kormányra kerülve egyetlen migráns számára sem fog lehetőséget biztosítani a Magyarországon történő letelepedésre, sem kvóta, sem visszatoloncolás alapján, helyette inkább a demográfiai korfa helyreállításán fognak dolgozni, hogy az ország saját erejéből tudja pótolni önmagát.
bajai
2015. október 15. 19:29
Érdekes. Megvalósult a Jobbik eredeti javaslata: a migránsfolyosó nyitása. Kiderült, hogy ez csak átmeneti látszatmegoldás. Most, hogy várható a határzár a Jobbik új követelése: Határzárat, azonnal! Kicsit elkéstek. Bár folyik egy politikai játszma, de én elvetném a taktikai megfontolásokat, és továbbra is azt gondolom, hogy: Határzárat a horvát határra, azonnal!
kukagyerek
2015. október 15. 17:58
"Jobbik: Zárják végre le a horvát határt!" ................... A nagy faxot zárják le! Helyette főző fesztivált tartanak a csehek bevonásával. A hülye birka meg, csak néz!
Kanóc
2015. október 15. 17:41
mit nekem Z(ordon) Kárpátnak fenyegetőn szélütötte szája....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!