Heti Válasz: Vajna a TV2-üzletet is offshore alapokra építi

2015. október 21. 15:22

A kaszinók üzemeltetése mellett az egyelőre eléggé homályos kimenetelű televíziós üzletét is offshore alapokon folytatná Andy Vajna filmügyi kormánybiztos – írja a Heti Válasz. A nyereség nagy része a Cinergi Pictures Entertainment nevű nevadai cégnél kötne ki. Rádiós vállalkozása is ebbe a cégcsoportba illeszkedne.

2015. október 21. 15:22

A Heti Válasz egy grafikonnal is szemlélteti, miként jutna a nyereség Andy Vajna a TV2 megvásárlását bonyolító cégéből egy nevadai offshore vállalathoz. Emlékeztetnek: a filmügyi kormánybiztos az általa üzemeltetett kaszinók nyereségét is adóparadicsomokon folyatja át.

A TV2-t felvásárolni kívánó Magyar Broadcasting Co. Kft 25 százalékát közvetlenül, 75 százalékát pedig közvetetten – egy másik leányvállalaton keresztül – az AV Investments Kft. tulajdonolja. Ennek ugyan 90 százalékban Andy Vajna mint magánszemély a tulajdonosa, a társasági szerződés szerint azonban a nyereségét évi kétmillió dollárig a Cinergi Pictures Entertainment nevű nevadai cégnek kell utalni – magyarázza a lap. Nevada az adóoptimalizáció egyik jelentős helyszíne. 

Ugyanebbe a cégcsoportba illeszkedik az üzletember Radio Plus Kft. elnevezésű vállalkozása is, amely a 96.4 rádiófrekvenciára pályázik. 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. április 14. 19:34
Mikor tanulja már meg a válasz, hogy a Fideszes offshore jó offshore?
tango47
2016. február 09. 12:23
Ideje lenne Vaajnát is meg rendszabályozni, mert nagyon elszaladt vele a ló.
Fer70
2016. január 12. 02:47
Egyik kutya, másik eb... - egyiket sem kell és lehet sajnálni. Ha csaltak bűnhődjenek! Azért én röhögve olvasom itt a qrcsányista - együtt 1%-os gittegylet aktivisták fröcsögő kommentjeit :-) Fiúk! Fletó "legális" vagyonosodásakor - Kóka haverotok milliárdjainál - Józsa elvtárs millárdos paksi megbízásainál stb... hol fröcsögtetek és szidtátok a rendszert, követelve a tételes elszámoltatást???? Olyanok vagytok, mint a "demokratikus" Átlátszó, meg az AI, akik régen is ott álltak az emberek mellett, csak erről az emberek nem tudtak. Biztosan van felvétel a "Kettős mércénél"..._
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. január 12. 02:47
"qrcsányista - együtt 1%-os gittegylet" ? Engem nem érdekel senki demagógiája de te elmész a picsába a választási csalásos, nagynehezen összeerőszakolt, konkrétan 50%alatti 2/3-oddal amire te úgy viselkedsz mint a törökcsászár. Ha te erre vagy büszke akkor nemcsoda, hogy nem tűnik föl, hogy akiknek maradékában turkálsz azok konkrét. Bűnözök. Zseniálisat alkottatok. Így sokkal jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!