Feljelentést tett a PM Józsefváros bérlakáspolitikája miatt

2015. október 15. 14:21

Elvileg csak szociális bérlakásként lehetne hasznosítani azokat az önkormányzati ingatlanokat, amiket uniós pénzből újított fel Józsefváros, de a kerület azokat közszolgálati bérlakásként tervezi kiadni. A PM szerint ez jogszerűtlen, ezért feljelentést tesznek.

2015. október 15. 14:21

Erőss Gábor, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja feljelentést tett a Józsefvárosi önkormányzattal szemben, amiért a kerület felújított ingatlanjait a vállalt feltételekkel ellentétben nem szociális bérlakásként hasznosítja.

Az ellenzéki politikus csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a VIII. kerületben 150 olyan uniós pénzből felújított lakást terveznek közszolgálati bérlakásként kiadni, amelyeknél az EU a támogatásért cserébe kimondta, azok csak szociális bérlakásként tarthatók fent.

Erőss Gábor kiemelte továbbá, miközben a városrészben százával állnak üresen lakások, addig az „Orbán-rendszer brutalitása és szegényellenessége” jegyében a közelmúltban kilakoltattak egy beteg házaspárt és gyermeküket a Magdolna utcában, miközben a rendőrség szerinte aránytalan erőszakot alkalmazva lépett fel a kilakoltatást megakadályozni próbáló civil aktivistákkal szemben.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2015. október 15. 16:19
már a szociban is - meg elötte is lakást az kapott, aki szolgálta a lakást adót ... - a többieknek legfeljebb saját vagy szövetkezeti építésü jutott készpénzért vagy hitelért ... - aztán voltak a pérók ... - esetleg az egyházi szegényotthonok ...
tango47
2015. október 15. 16:05
Kik ezek a feljelentők? És mi közük hozzá?
hátakkor
2015. október 15. 16:02
Pesti Műsor..
Greffiti
2015. október 15. 15:57
Kuss!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!