Elismerte a TV2 az opció létezését, de nem tartja jogszerűnek azt

2015. október 20. 17:35

Valóban létezett egy opciós szerződés Fonyó Károlyék cégével, amelynek azonban sem alapítási körülményeit, sem az opció lehívását nem tartja jogszerűnek a TV2, ezért jogi lépéseket tesz. A csatorna közleményében lényegében azt is elismerte, hogy Yvonne Dederick és Simon Zsolt „egy magánszemélytől” kapott pénzt a TV2 megvásárlásához.

2015. október 20. 17:35

A TV2 nem tartja jogszerűnek sem a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. opciójának alapítási körülményeit, sem pedig az opció lehívását, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket – közölte a TV2 kedden. A TV2 jelenlegi tulajdonos-ügyvezetői 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták. Az opciós szerződés, amely a Double 6 Dominoes Kft. és CCA Vízió Kft. üzletrészeire jött létre, a kölcsön biztosítékául szolgált – áll a közleményben. 

A kölcsön fennmaradó részét – a felek szóbeli megállapodása szerint – a TV2 jelenlegi tulajdonosainak egyelőre nem kellett visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó nem követelte a kölcsön fennmaradó összegének visszafizetését. Így minden szempontból teljesen váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. – minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül – hivatkozott opciós jogának érvényesítésére. Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartja a TV2, hogy erről a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírását követően értesítették a TV2 tulajdonos-menedzsmentjét.

Nem tartjuk jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Ugyanakkor megerősítjük, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én kötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, valamint a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket” – áll a közleményben, amely így fejeződik be: „jelenleg a ProSiebenSat.1 közreműködésével dolgozunk a tranzakció lezárásán”.

Korábban nem emlékeztek

Yvonne Dederick és Simon Zsolt még a múlt héten a Tények.hu-nak adott interjúban azt állították, azért arra emlékeznének, ha aláírtak volna valami olyan szerződést, ami elővásárlási jogot biztosított volna a Megapolisnak.

Dokumentumok az opcióról

A 444 még hétfőn késő este írta meg, hogy valóban létezett egy opciós szerződés Simon Zsolt és Yvonne Dederick cégeire, a D6D Kft.-re és a CCA Vízió Kft.-re, melyben kinyilatkoztatták, hogy egy előre nem meghatározott időpontban átruházzák 100 százalékos tagsági jogaikat biztosító üzletrészeiket Fonyó Károly cégére, a Megapolis Média Zrt.-re. Simon ezzel kapcsolatos nyilatkozatát a 444, Dederickét a hvg.hu tette közzé.

Ez a két cég azért fontos, mert ezen két cég közös, 50-50 százalékos tulajdonlásával hozták létre a CCA-D6D Kft.-t, amely lényegében megvette a TV2-t. Később Simon és Dederick immáron magánszemélyként és nem cégeiken keresztül lettek a CCA-D6D Kft. tulajdonosai, és változtatták meg a cég nevét TV2 Media Group Holdings Kft.-t, amelyre Fonyóék most igényt tartanak. 

Mint az a 444 cikkében olvasható: Fonyóék előbb értek a cégbíróságra, és kezdeményezték tulajdonjoguk bejegyzését a holdings-cégre, méghozzá csütörtöktől hatályosan.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2015. november 04. 13:40
Értünk lopnak, nem ellenünk. De legalább jó a "műsor".
Theorba
2015. október 21. 21:49
Egy naív fiatal ügyvédnek pl. abból lett elege, hogy egy nagy cégnél évek óta kizárólag az volt a feladata, hogy az összes kifizetetlen számla ügyében keletkeztetett pereket vigye-mentse. Ez kissé padlóra tette a világképét, s persze felmondott.
liberálzöld.
2015. október 21. 21:49
Vajna az egyetlen, aki nem szív ezen az üzleten. A kaszinók megvannak, tv2 megvásárláshoz szükséges állami milliárdok befolytak, tök jó helyen vannak "offshore-ban", s ha nem lehet megvenni a tv2-t, akkor max. megtartja a pénzt. Ha csak a Viktor vissza nem kéri, bár erről az ügyletről nem született szerződés .... "De ha végül Vajna szívna, annak is örülnék."
Mich
2015. október 21. 21:48
Egy szál: Simicska-Kónya törvényt sértett, amikor megkerülte a Versenyhivatalt... mindenesetre ott nincs egy befejezett és érvényes adás-vétel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!