Nyugodjék békében, Elnök Úr!

2015. október 06. 14:25

Göncz Árpád egy igazi elkötelezett liberális demokrata volt, aki megtestesítette a nemzet egységét, példaszerűen látta el a rábízott feladatot.

2015. október 06. 14:25
Együtt

Nyugodjék békében, Elnök Úr! 

Göncz Árpád egy igazi elkötelezett liberális demokrata volt, a Magyar Köztársaság első rendszerváltás utáni államfője, aki megtestesítette a nemzet egységét, példaszerűen látta el a rábízott feladatot. De ennél több volt. Példát mutatott emberségből, nagy szeretettel és tisztelettel gondolhatott rá minden magyar ember. És gondolhat ezután is.

Politikusi pályaképe, írói és műfordítói munkássága, az 1956-os forradalomban játszott szerepe, minden megnyilvánulásából áradó jósága és emberszeretete a magyar történelem legnagyobbjai közé emelték őt. Korának jelentős formálójaként nem csupán nagy érzékenységgel szemlélte, de aktívan alakította is a kort, amelyben élt. Egy nagyon nehéz időszakban jelentett igazodási pontot mindnyájunk számára, és ezt jelenti halála után is.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2015. október 06. 18:35
Ezt melyik drogos írta?
nimród
2015. október 06. 18:26
"Halottról jót vagy semmit." Egyetértek.Ha magánember a halott. A közszereplőt azonban csak részben illeti meg ez a gesztus. Göncz Árpádot erős túlzás a nemzeti egység megtestesítőjének nevezni. Sajnos az ellenkezője igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!