DK: A földprivatizáció még a trafikbotránynál is durvább

2015. október 30. 12:37

A DK szerint a kormánypárt a magyar mezőgazdaságból élő sokakat teszi most tönkre azért, hogy a fideszes kevesek még több pénzt tehessenek zsebre. Nagy-Huszein Tibor úgy fogalmazott: a kormánypárt a trafikbotrányt sokszorosan meghaladó lenyúlásra készül. Szerintük Mészáros Lőrinc „újkori földesúr” lesz.

2015. október 30. 12:37

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Fidesz már előre eltervezte, hogyan „hizlalja majd fel” kádereit az állami földek eladásával – közölte a párt alelnöke az MTI-vel pénteken. Nagy-Huszein Tibor úgy fogalmazott: a kormánypárt a trafikbotrányt sokszorosan meghaladó lenyúlásra készül, mert 380 ezer hektár, legalább 500 milliárd forint értékű földet szereznek meg a saját klientúrájuk számára, szinte kizárólag az MNB által biztosított közpénz felhasználásával.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg az állam a piaci díjnak nagyjából harmadáért adja bérbe a földeket, átlagosan hektáronként 25-30 ezer forintért. A földeladások után a mostani bérlők továbbra is bérlők maradnak, „csak most már a fideszes erős embereknek fizetik majd a bérleti díjat” – jelentette ki. Eközben viszont már a parlament előtt van az a javaslat, amely biztosítja, hogy a szerződéskötés után két évvel a földet megszerző vevőnek joga lesz a díjat felemelni, arra a szintre, amit „a Fidesz házi kamarája” fog megállapítani – tette hozzá. A DK szerint a kormánypárt a magyar mezőgazdaságból élő sokakat teszi most tönkre azért, hogy a fideszes kevesek még több pénzt tehessenek zsebre.

Nagy-Huszein Tibor magyarázatként azt mondta: az eladásra szánt területek döntő hányada hosszú távú bérletbe van adva, olyan bérlőknek, akik nem lehetnek vevők. Velük ellentétben megveheti majd a földeket Mészáros Lőrinc, „gázszerelő, polgármester, építési vállalkozó, élelmiszeripari befektető, újabban földműves” – közölte. Azt is hangsúlyozta, hogy Mészáros Lőrinc majd „újkori földesúrként” drágábban adhatja bérbe a földeket azoknak, akik most még az államtól bérlik azokat.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2015. október 31. 14:09
Azonnal Mészáros Lőrinc jut eszükbe. Milyen érdekes, Simicska sokáig volt céltábla, most már nem az, lassan-lassan a baloldal kedvencévé válik! Hogyan van ez? Miért nem firtatják Simon, GyF gazdagságát, cégeit, jövedelmét - ja azok nagyon is tisztességes úton születtek és persze jogosan, hiszen nekik jár, akárcsak régen, amikor a pártkatonák beültek a kitelepítettek helyére.
atila68
2015. október 30. 16:22
Az amerikai nagykövet most mondott beszédet a tőkeerős befektetők védelmében. Mi a probléma?
áfonya
2015. október 30. 15:49
Dk megint hazudik ,de van ennél érdekesebb viassza nyúló történet. Bajnai a bírósági papírral a fenekét kitörülheti,,jaj de lobogtatta az ártatlaságát,és még egykor feljelentéssel fenyegetőzött ha valaki megmondta az igazat a libás ügyről..Most már érthető miért cuccolt ki külföldre ,mert az a bizonyos vajacska fejére olvadt. Pert vesztett a Wallis jogutódja munkatársunkkal szemben. érdemes elolvasni. http://mno.hu/belfold/pert-vesztett-a-wallis-jogutodja-munkatarsunkkal-szemben-1311466 """" Első fokon fölmentette a rágalmazás vádja alól a Pesti Központi Kerületi Bíróság tegnap lapunk munkatársát, Pilhál Tamást, aki ellen az egykor Bajnai Gordon által vezetett Wallis jogutódja, a Milton Holding Kft. indított magánvádas eljárást. A társaság vezérigazgatója, Müllner Zsolt egy 2012. október 18-án megjelent publicisztikát sérelmezett, amelyben az szerepelt: „Ez idő tájt, 2003 végén a cég [Wallis] tulajdonában lévő Hajdú-Bét Rt. a csőd szélére került. Persze, a részvényesek gyorsan föltalálták magukat, és ahelyett, hogy elkezdték volna kifizetni a libatenyésztőket, a cég ingó és ingatlan vagyonát szép módszeresen átszivattyúzták a Wallishoz.” A Milton képviselője tagadta, hogy bármit átszivattyúztak volna a Wallishoz. Az újságíró viszont rámutatott: Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos jelentése is igazolta, hogy történt vagyonátjátszás, azt viszont senki sem állította, hogy az átszivattyúzást a Wallis hajtotta végre."""
Orvosok és mérnökök
2015. október 30. 14:58
Husszein urnak es a DK sopredeknek nem tetszik, hogy nem muszlimoknak adjak a magyar foldet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!