Első fokon 18 évet kapott a „combinós gyilkos”

2015. október 02. 17:16

„Magamat ismerve, kizárt, hogy valakit szándékosan a villamos elé rúgjak. Azt hittem, legfeljebb garázdaságot követek majd el a rúgással” – mondta el a „combinós gyilkosként” elhíresült férfi, aki 2014 nyarán a villamos elé rúgott egy idős asszonyt. A férfi 18 év fegyházbüntetést kapott első fokon.

2015. október 02. 17:16

Szándékos emberölésben, garázdaságban is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék első fokon a combinós gyilkos néven elhíresült A. Áron Gergelyt péntek délben – írta a Bors a tárgyalásról. A 42 éves férfi 2014. augusztus 1-jén megrúgott egy 74 éves asszonyt a Margit híd budai hídfőjénél. A rúgástól a hölgy a villamos alá esett.

„Kínomban próbálok magyarázatot találni” – mondta el a vádlott a tárgyaláson, ahol a lap beszámolója alapján a szemtanúk azt nyilatkozták: a férfi zavarodottan viselkedett, el volt borulva a tekintete, és miután hátba rúgta az asszonyt, vigyor volt az arcán. Az egyik tanú szerint szándékosan rúgta hátba az asszonyt.

A. Áron erre így reagált: „Magamat ismerve, kizárt, hogy valakit szándékosan a villamos elé rúgjak. Vagy nem láttam, hogy jön a villamos, vagy fogalmam sincs, mi történt. Azt hittem, legfeljebb garázdaságot követek majd el a rúgással.”

A délben kihirdetett elsőfokú ítélet a férfit többszörös visszaesőként, halmazati büntetésként 18 évi fegyházbüntetéssel sújtotta. Az ítélet alapján A. Áron feltételes szabadságra sem bocsátható, 10 évre a közügyektől is eltiltották. Az indoklás szerint a 42 éves férfi tiszta elmeállapotban rúgta meg a 74 éves asszonyt.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. október 02. 23:23
Jo családból származó, értelmes ember volt, amíg elborult az elméje. Nem börtönben a helye, hanem az OPNI ban, csak azt elherdálták a liberálbolsevikok.
írmag
2015. október 02. 22:12
Kevésnek tartom a szándékos emberölésért a büntetést. Soha nem szabaduljon, és kőtörés napi 10 órában, pihenés nélkül. Várom a biszku pert, aki nem egy ember halálát okozta.
Maddox
2015. október 02. 21:52
"többszörös visszaesőként" Ugye nem csak bennem merül fel a kérdés, hogy visszaesőket egyáltalán minek engednek ki? Ez az eredmény... egy minden ok nélkül megölt ember.
szürkemókus
2015. október 02. 19:37
Szerintem ti személyiségi jogokat sértetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!