Újabb gyűjtőpontot hoznak létre Röszkénél

2015. szeptember 02. 13:32

A migránsok regisztrációjának helyt adó hangár mellé húznak fel új gyűjtőpontot Röszkén.

2015. szeptember 02. 13:32

Újabb rendőrségi gyűjtőpont épül Röszke közelében – erősítette meg szerdán a Belügyminisztérium az MTI értesülését. Az MTI tudósítója azt látta, hogy – néhány száz méterre a röszkei úgynevezett hangártól, ahol a migránsok regisztrációját végzik – az új gyűjtőpont kialakításán a munkások mellett elítéltek is dolgoznak, büntetés-végrehajtási őrök felügyelete mellett. A hétszázszor százötven méteres terültet ugyanolyan horganyzott acél oszlopokkal kerítik körbe, mint amiből az ideiglenes határzár épült a határszakaszon.

Az utóbbi hetekben Röszke térségében érkezett be az országba a legtöbb illegális bevándorló. A déli határszakaszon elkészült ugyanis az ideiglenes határzár gyorstelepítésű drótakadály része. Röszke közelében azonban a magyarországi település és a szerbiai Szabadka között áthalad a vasútvonal – a síneknél nincs kifeszítve drót –, amit kihasználva a migránsok be tudnak lépni az országba. Itt a múlt héten leállították a vasúti közlekedést, mert a migránsok megdobálták a közlekedő vonatot.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Piszkos Fred
2015. szeptember 02. 17:57
Nem gyüjteni kéne azokat, akik csak átutaznának az országunkon, hanem tovább engedni, oda, ahová indultak! Törökvilág lesz különben ujra Magyarországon! Nem volt elég ebből 150 év? A müvelt nyugat akkor is meguszta, most is velünk akarja feltartóztatni az áradatot. Tanulhatnánk valamit a történelmünkből!
csuka
2015. szeptember 02. 16:04
http://alfahir.hu/az_elmult_25_ev_legkomolyabb_koztulajdon_lopasi_kiserlete_elott_allunk
Laibach
2015. szeptember 02. 14:12
Azért az Észak-Balkánon a háttérben is zajlanak az események: "..Mészáros Lőrincék nyerték azt a tendert, ami miatt a Közgépet évekre eltilthatják minden közbeszerzéstől".. http://444.hu/2015/09/02/meszaros-lorincek-nyertek-azt-a-tendert-ami-miatt-a-kozgepet-evekre-eltilthatjak-minden-kozbeszerzestol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!