Szijjártó: Faymann ámokfutása minden tűréshatáron túlmegy

2015. szeptember 12. 13:25

Faymann hetek óta hazugságkampányt folytat Magyarországgal szemben – reagált Szijjártó Péter az osztrák kancellár szavaira. A tárcavezető úgy gondolja, belpolitikai haszonszerzés reményében fogalmazott meg rágalmakat Orbán Viktorral szemben.

2015. szeptember 12. 13:25

Az osztrák kancellár viselkedése és nyilatkozata teljes mértékben méltatlan egy XXI. századi európai vezető politikushoz – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Werner Faymann osztrák kancellár szavaira, amelyek szombaton jelentek meg a Der Spiegel című német hírmagazinban. 

A Kvóta nélkül nem megy címmel közölt interjúban Werner Faymann élesen bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt. Az osztrák kancellár kijelentette: „Orbán felelőtlenül cselekszik, amikor mindenkit gazdasági menekültnek nyilvánít” és „tudatosan az elrettentés politikáját alkalmazza”. Kontinensünk legsötétebb korszakának emlékét idézi”, amikor menekülteket vonatra helyeznek abban a hitben, hogy „teljesen máshova” fognak majd utazni – jelentette ki Werner Faymann.

Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon elmondta: a kancellár hetek óta „hazugságkampányt” folytat Magyarországgal szemben és az állításai minden alapot nélkülöznek, hiszen az ország minden uniós jogszabályt betart és egy hatékony közös európai megoldást keres a bevándorlási válságra. Ezt éppen az nehezít meg, hogy vannak a kancellárhoz hasonló politikusok, akik felelőtlen nyilatkozatokkal hamis illúziókat és alaptalan álmokat keltenek a gazdasági bevándorlókban – fűzte hozzá.   

A tárcavezető kijelentette: Werner Faymann „ámokfutása” mostanra minden tűréshatáron túlmegy; ez voltaképpen a saját alkalmatlanságának a leplezése. Szijjártó Péter szerint valószínűleg a belpolitikai haszonszerzés reményében fogalmazott meg a kancellár „esztelen” rágalmakat. „Ezt mi a leghatározottabban visszautasítjuk és kikérjük magunknak” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. szeptember 13. 10:07
...ideje lenne már nem reagálni, ha megszólal, mert megszólal még, én a magyar külügy helyében elkezdenék idézgetni akár a saját fészbuk oldalának kommentjeiből, akár a közleményét megíró cikk alatti kommentből. És kész, nem nekünk kell bebizonyítani hogy seggarc, megteszik helyettünk maguk az osztrákok.
Hober Marlow
2015. szeptember 13. 09:58
Szót sem érdemelne ez a kifent kancellármutáns ... nagyobb baj, hogy még itt is akad két darab balfasz idióta ... erre a két féregre több időt nem pazarolok ... X ....
Senye Péter
2015. szeptember 12. 18:49
Az eu-s ballibek észreveszik, hogy nem nekik áll a zászló. Ezért egyre dühösebbek és hülyébbek.
küllő
2015. szeptember 12. 18:00
A jövő évi orvosi NOBEL díjat Franz Steinhard grazi elmeorvos kapja "FÜLKEFORRADALOMTÓL A MENEKÜLT FELKELÉSIG, avagy egy háborodott elme sziporkái" című tanulmányáért., amelyet egy meg nem nevezett ápoltjuk története alapján írt.GRATULÁLUNK !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!