Reflektorfényben

2015. szeptember 14. 09:44

Lehetne nagyot legyinteni arra, hogy miként látják Magyarországot külföldön, ha ez a látásmód nem befolyásolná a mindennapjainkat. De befolyásolja.

2015. szeptember 14. 09:44
Pataky István

Lehetne nagyot legyinteni arra, hogy miként látják Magyarországot külföldön, ha ez a látásmód nem befolyásolná a mindennapjainkat. De befolyásolja, hiszen nem csak az uniós döntéshozók, a német, osztrák politikusok viszonyulnak e kép alapján hozzánk, hanem a külföldi befektetők is. Nem mindegy, hogy őszintén sajnálkozva nézik-e világszerte a Keleti pályaudvaron történteket, megértően bólogatva a kerítésépítésre és a szigorított eljárásokra, vagy lenézően, megvetve, esetleg haraggal követik a kormányzati intézkedéseket a határainkon túl. Magyarország különböző okok miatt hosszú évek óta reflektorfénybe került. Közben gazdaságilag még mindig csak a térség középmezőnyébe tartozik a valamikori éllovas pozíció helyett. Orbán Viktornak tökéletesen igaza volt, amikor azt mondta, Európa gazdag, de gyenge. A baj csak az, hogy Magyarország szegény és még mindig gyenge. Ez pedig még rosszabb kombináció a kontinens egyik legsúlyosabb válsága közepette. Jó lenne újra egy unalmas Magyarországon élni.

Ehelyett mit hallunk? Riadót rendeltek el több magyar rendőrkapitányságon, miután Berlinben bejelentették: visszaállítják a határellenőrzést, és korlátozzák a vonatközlekedést. Most legalább kiderül, a válság közepén is érvényesül-e a kettős mérce.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2015. szeptember 14. 15:23
180° De ez meg nem megy nekik. Siralmas.
TAVIROZSA
2015. szeptember 14. 15:20
Ismerjük a média hatalmát, ha a CNN nem a kormányt kérdezi meg, hanem egy ellenzéki vezetőt az érdekes. Azt látják rólunk amit láttatni akarnak a média munkatársak, ne legyen lelkiismeret furdalásunk, ha az a cél, hogy MO.-ot rossz színben tüntessék fel, akkor lesz arról - legalább egy megvágott - felvétel !! Kár ezen rágódni, inkább olvassunk külföldi kommenteket, az felüdít !
adam
2015. szeptember 14. 15:08
Ennél már az osztrákok is előrébb járnak faymannostól.
tóth mária
2015. szeptember 14. 14:39
Mindenki meghülyült a MB-nél? Ja, a pénz, elfeledtem, hogy fontosabb mint a gerinc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!