Özönlenek a migránsok Ausztriába – sokan ismét gyalog

2015. szeptember 05. 14:32

Ausztriába mintegy 6500 migráns érkezett szombaton: szinte mindannyian Németországba tartanak. Az osztrák belügy közlése szerint ebben nem is fogják őket akadályozni. Münchenbe eddig 450 migráns érkezett meg azok közül, akiket hajnalban buszokkal az osztrák határra vittek. Egy rendőrségi sajtótájékoztatón még az eddig nyaraló Pintér Sándor is előkerült.

2015. szeptember 05. 14:32
Győrben külön vagont csatoltak egy Brückbe induló Euroregio vonathoz a migránsoknak. A vonat tele is van a menedékkérőkkel, illetve 25-30 rendőr is ott van. A Mandiner tudósítójának az állomáson dolgozó vasutasok azt mondták: direkt két szerelvényt indítanak, egyet a magyaroknak, egyet a migránsoknak: a migránsokat ugyanis csak Hegyeshalomig viszik el. „Szálljon fel rá, nem biztos, hogy elviszi késés nélkül Ausztriába, de legfeljebb átszáll a határon, ha balhé van” – biztatta munkatársunkat egy vasúti dolgozó.
 
Közben a Keletiből is érkezett egy vonat Győrbe, tele migránsokkal, akik át is szálltak egy másik vonatra, ami elviszi őket Hegyeshalomig. Münchenbe egyelőre 450 migráns érkezett meg azok közül, akiket hajnalban buszokkal az osztrák határra vittek.
 
A debreceni menekülttábort folyamatosan hagyják el a migránsok és vonattal Budapestre mennek. Sokan Budapestről, Bicskéről és Vámosszabadiról gyalog indultak az osztrák határ felé szombaton: a rendőrség letereli őket az autópályáról az alsóbb rendű utakra. Az ORFK azt is közölte, hogy nem küldenek buszokat azoknak, akik szombaton indultak el gyalog Budapestről Bécsbe. Az Index szerint a szombaton a Keletiből elinduló csoport többségében férfiakból áll, jóval kevesebb köztük a nő és a gyerek, mint a pénteki csoportban.
 
A rendőrségi sajtótájékoztatón megjelent Pintér Sándor belügyminiszter is, aki eddig szabadságon volt. Azt mondta, hogy egyre inkább agresszív magatartás figyelhető meg a bevándorlók részéről, ennek ellenére a bevándorlási hivatal és a rendőrség munkatársai fegyelmezett magatartást tanúsítanak.
 
Frissítés:
 

Röszkéről is elindult egy csoport Budapest felé gyalog, őket azonban visszavitték a röszkei táborba a rendőrök. Igaz, nem mindenkit: nagyjából 60-70 fő indult útnak, de mire a rendőrök utolérték őket, már csak 30-35 embert találtak. A többieket valószínűleg embercsempészek vették fel.

A Bicskéről elindult migránsok mintegy kétszáz fős csoportját a tatabányai vasútállomásra kíséri a rendőrség. A csoport legnagyobb része délután fel is szállt a Bécsbe tartó nemzetközi gyorsvonatra, a lemaradókat a rendőrök mikrobuszokkal segítik a tatabányai állomásra.

Az Index úgy értesült, hogy mégis küld a rendőrség buszokat azért a mintegy ötszáz migránsért, akik szombaton indultak el gyalog nyugat felé a Keletiből.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2015. szeptember 05. 21:29
A társadalmi megrázkódtatások következményeit nem egyes emberek rendezik nyugalomra, hanem, - mintegy önmagától - maga a társadalom stabilizálja. Így minden megrázkódtatás, önmagától rendeződik, és ez ellen SENKI nem tehet, még egy ISIS sem. Őket is elsöpri majd egy időhenger. Minden erőltetett beavatkozás a világ össztársadalmának természetes mobilitásába csak elnyújtja az elviselhetetlen helyzet idejét. Úgy tudjuk, hogy visszatekintőleg a történelemben a tömegek mindig keletről nyugatra vándoroltak - migráltak, és soha nem nyugatról kelet felé. A felgyorsult társadalmi körülmények okai annak, hogy ezt a jelenlegi népvándorlást ilyennek látjuk, amilyen. Nem akadályozni kell különböző ügyintézésekkel ezeket az embereket, hanem "lovat adni alájuk, és hajrá!" - engedni tovább őket a maguk útján. Járt már erre török, tatár, mégis magyar ez a határ! Ezután is igy fog lenni! Senki ne féljen, ne rettegjen! Az igaz emberek nem félnek. Ilyen jelenségektől sem. Velünk az Isten! Mindig, mindenhol, minden időben CSAK JÉZUS!
illesl
2015. szeptember 05. 18:28
Nem értem eme liberál-bolsi hangulatkeltést Pintér Sándor belügyminiszter irányába. Ma mindenki boldognak érzi magát. A szerencsétlen népvándorló, mert elindult "álmai" földjére. Isten óva őket, hogy megtapasztalják azt, hogy a németek mennyire lekezelik majd őket. Az osztrákok és a németek is integetnek, kárhoztatnak minket. Talán, mi nem annyira örvendünk, hiszen több szerencsétlen jön, mint amennyi elment. Ez a cikk nagyon felületes, tükrözi a nagy belső örömöket. Talán kicsinyesség az, amit írók, de legalább arra odafigyelt volna a firkász, hogy hová ment a vonat. Brück Köln mellett, Brandenburg közelében található, valószínű annyira labanc érzelmű, hogy nem tudja, hogy Lajtabruck-ról van szó, amelynek vasútállomása a Trianon előtti Magyarországon, Királyhidán volt. Az persze nem e cikkhez tartozik, de jó lenne, ha nem felejtődne el, Királyhidán született Sulyok Mária, a kíváló magyar színésznő.
thymian
2015. szeptember 05. 15:34
Azt mondja az állítólagos szír az osztrákoknak, hogy "mi ismerjük Magyarországot, tudjuk hogy szegény és a gazdaság nem stabil" Mi ez, ha nem annak az elismerése, hogy nem menekült, hanem gazdasági bevándorló? Legalább 30 éves a fickó, de ő még tanulni akar és lehetőséget a jó képzésre. Hol vannak a mérnökök, fogorvosok, mert eddig mindegyik csak tanulni akart. :D
smarton
2015. szeptember 05. 15:27
"Ausztriába mintegy 6500 migráns érkezett szombaton: szinte mindannyian Németországba tartanak. Az osztrák belügy közlése szerint ebben nem is fogják őket akadályozni. " No és hová lett az 5 nappal ezelőtti aktuális mélységi ellenőrzés? Emlékeztek, a 71 halott miatt? Komoly, megfontolt politika. Most éppen a halott kisfiú okán van másképp...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!